Ce este propolisul si la ce este acesta util?

Ce este propolisul si la ce este acesta util?

0 Shares
0
0
0

Propolisul de albine este definit ca un amestec de rasini pe care albinele de miere le produc prin combinarea propriilor salive si ceara de albine cu substante exudate pe care le colecteaza din muguri de copaci, moluste si alte surse botanice. Culoarea propolisului poate varia in functie de ceea ce colecteaza albinele din natura pentru ao crea, dar de obicei propolisul de albine este o nuanta de maro inchis.

Propolis serveste un scop imens in lumea albinelor. Il folosesc pentru a sigila mici crapaturi si goluri neregulate in stup (mai multe goluri se umple cu ceara de albine). Acest lucru este foarte important pentru ca, daca aceste deschideri nu se vor inchide corect, stupul ar putea avea niste invadatori foarte periculosi, cum ar fi serpi si soparle.

Cand oamenii de stiinta s-au uitat mai aproape de compozitia chimica exacta a propolisului, au descoperit ca contine de fapt peste 300 de compusi naturali, incluzand aminoacizi, cumarine, aldehide fenolice, polifenol, chinine sequiterpene si steroizi.

In general, propolisul brut este alcatuit din rasini de aproximativ 50%, 30% ceruri, 10% uleiuri esentiale, 5% polen si 5% compusi organici diferiti. Lucrul interesant despre propolis, care este valabil si pentru miere, este ca compozitia sa va varia intotdeauna in functie de timpul exact de colectare, locul de colectare si sursele de plante.

Propolisul ofera o serie importanta de beneficii pentru sanatatea organismului datorita compozitiei sale, asa ca este firesc ca oamenii sa isi indrepte atentia spre Propolis Glicolic Fara Alcool 30ml FAVISAN. Iata asadar cateva dintre beneficiile pentru sanatate, pe care ni le poate oferi propolisul.

Vindecarea ranilor

Propolisul are un compus special numit pinocembrin, un flavonoid care actioneaza ca un antifungic. Aceste proprietati antiinflamatorii si antimicrobiene fac propolis util in vindecarea ranilor. Un studiu a constatat ca propolisul poate ajuta persoanele care au suferit arsuri traumatice sa se vindece mai repede prin accelerarea dezvoltarii unei noi celule sanatoase.

Ajuta la combaterea cancerului

Unul dintre avantajele mele favorabile pentru propolisul de albine este ca pare sa posede proprietati anti-tumorale si anticanceroase. In prezent exista peste 300 de studii si articole stiintifice care se axeaza pe tratamentul cu propolis si cancer.

Doi polipenoli propolis, in special, par a fi cei mai puternici agenti anti-tumorali. Acestea sunt esteri de feniletil de acid cafeic din propolis de plop si Artepilina C din propolisul Baccharis.

Oamenii de stiinta cred ca capacitatea propolisului de a preveni dezvoltarea cancerului la modelele animale si la culturile de celule umane este probabil rezultatul capacitatii sale de a inhiba sinteza ADN in celulele tumorale, precum si capacitatea sa de a induce apoptoza celulelor tumorale (moartea programata a celulelor).

Trateaza simptomele Candida

Candida sau candidoza este o infectie provocata de Candida Albicans, o ciuperca asemanatoare drojdiei. Acesta este cel mai frecvent tip de infectie de drojdie gasita in gura, tractul intestinal si vagin si poate afecta pielea si alte mucoase.

Daca sistemul imunitar functioneaza optim, acest tip de infectie cu drojdie este rareori grava. Cu toate acestea, in cazul in care sistemul imunitar nu functioneaza corect, infectia cu Candida poate migra in alte zone ale corpului, inclusiv sangele si membranele din jurul inimii sau creierului.

Un studiu publicat in revista Phytotherapy Research a constatat ca extractul de propolis a inhibat candidoza orala la 12 pacienti cu inflamatie si candidoza asociata protezei dentare.

Lupta impotriva parazitilor

Giardiaza este o infectie parazitara care poate aparea in intestinul subtire si este cauzata de un parazit microscopic numit Giardia lamblia. Puteti contracta giardioza de la contactul cu persoane infectate sau prin consumul de alimente contaminate sau de apa potabila.

Un studiu clinic a analizat efectele extractului de propolis asupra a 138 pacienti cu giardioza, atat adulti cat si copii. Cercetatorii au descoperit ca extractul de propolis a dus la o rata de vindecare de 52 la suta la copii si o rata de eliminare de 60 la suta la adulti.

0 Shares
You May Also Like