Importanta statiilor de incarcare pentru vehicule electrice

Importanta statiilor de incarcare pentru vehicule electrice

0 Shares
0
0
0

Instalarea a cat mai multe statii de incarcare vehicule electrice este cruciala pentru a spori motivatia cumparatorilor interesati de o asemenea alternativa. Daca nu ai drumuri lungi de facut sau nu ai neaparat nevoie de o masina, nu vei cumpara una.

De asemenea, daca nu ai statii de incarcat vehicule electrice unde sa poti opri pentru a-ti incarca masina cand e nevoie, cu siguranta nu vei achizitiona un asemenea autoturism. Acesta este un aspect foarte important pe care “responsabilii” trebuie sa il inteleaga, daca vor sa incurajeze acest domeniu.

In data de 17 ianuarie 2019, in Romania, au fost numarate 242 de statii de incarcare vehicule electrice publice, cele mai multe fiind in Bucuresti. Ca si tipuri de statii de incarcare putem vorbi de doua categorii mari:

  • curent alternativ – acestea sunt de trei tipuri: rezidențiale (de 7 sau 11 kW) – care au un timp de incarcare de peste 8 ore, fast charging (de 22 kW, numite rapide) – care au un timp de incarcare de aproximativ 2 ore pentru o incarcare la 80% dintr-o baterie medie si fast charging (de 44 kW, numite rapide) –  care permit incarcarea simultana a cel putin 2 masini;
  • curent continuu;

Din cauza insuficientei statiilor de incarcat vehicule electrice, foarte multi proprietari de masini electrice aleg sa isi instaleze propria statie de incarcat, acasa, in garaj. Astfel ca, odata ajunsi acasa de la munca, au posibilitatea sa isi puna masina la incarcat, exact ca pe un telefon mobil si sa o scoata de la incarcat cand aceasta este incarcata suficient pentru a parcurge urmatorul drum.

Alegand achizitionarea unor vehicule electrice, contribui si tu in mod direct la scaderea gradului de poluare. Avand in vedere ca gradul de poluare in ceea ce priveste masinile cu motor electric este considerabil mai mic in comparatie cu masinile cu motor termic. Sigur, ai putea sa spui ca si pentru incarcarea acestora este nevoie de energie electrica, a carei productie polueaza la randul ei.

Dar, productia de energie electrica poate fi facuta cu ajutorul unor surse inepuizabile si regenerabile de energie, cum este soarele. Folosind energia solara si panouri fotovoltaice pentru a o transforma in curent electric, reusim sa reducem gradul de poluare si sa avem mai multa grija de natura.

In afara contributie directe pentru protectia mediului, masinile electrice au o multime de alte avantaje, cu ar fi: eficienta motorului, acceleratia masinii, intretinerea mult mai usoara si siguranta in cazul accidentelor.

Astfel ca, din mai multe puncte de vedere, alegerea unei masini electrice reprezinta o varianta mult mai buna decat alegerea unei masini cu motor termic. Dar pentru a incuraja acest tip de achizitie, instalarea statiilor de incarcare vehicule electrice este foarte importanta.

0 Shares
You May Also Like