Moara de cereale, moara de faina, se poate referi atat la cladirea in care cerealele sunt macinate, cat si la mecanismul de macinare.
Istorie
Geograful grec Strabo a dat deja vesti in lucrarea sa Geografie despre existenta morilor alimentate cu apa care macina boabele in Cabira, Asia Mica in jurul anului 71 i.Hr. C.
Vechile mori de apa aveau roti orizontale. Roata cu zbaturi a fost atasata la o osie care, la randul sau, a fost atasata la centrul unei pietre de moara numita piatra de rulare.
Forta de rotatie produsa de apa din paleti a fost transferata direct pe piatra glisanta, determinand-o sa se freceze pe o piatra statica sub prima, a avut dezavantajul ca viteza de rotatie a pietrei a fost in functie de volumul si debitul apei disponibile si, prin urmare, a fost potrivita pentru a fi utilizata numai in regiunile montane cu rauri cu curgere rapida.
Aceasta dependenta de volumul si debitul apei a insemnat, de asemenea, ca viteza de rotatie a pietrei a fost foarte variabila, iar viteza optima de macinare nu a putut fi intotdeauna mentinuta.
Moara 2 in 1 Alpin Profi pentru cereale si stiuleti este un dispozitiv foarte util penru cei care au cantitati medii de cereale de prelucrat.
Mori pentru cereale si cereale. Utilizari si tipuri
Fabricile pentru cereale si cereale fac parte din utilajele esentiale care permit efectuarea procesului care merge de la colectarea cerealelor pana la obtinerea de produse intermediare derivate, in principal fainurile care vor da nastere altor produse prelucrate, de baza in alimentele umane si in efectivele de animale.
Morile vechi, unele inca in functiune astazi, care macina cerealele prin actiunea de frecare a doua pietre circulare mari, au dat loc unei game largi de masini agricole si industriale care includ masinile actuale pentru macinarea cerealelor si, de asemenea, dispozitive de dimensiuni mai mici care admit chiar o utilizare casnica.
In acest post, colectam diferitele tipuri de mori pentru cereale, printre care sa o alegeti pe cea care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs.
Ce este o moara de cereale?
Porumb, grau, orz, secara… odata ce recolta este colectata, incepe un proces meticulos care include, ca pasi inainte de macinare, extractia cerealelor din planta si curatarea si conditionarea ulterioara a acesteia.
Indepartarea frunzelor, tulpinilor, cochiliilor, solului sau a oricaror impuritati este o sarcina anterioara esentiala in care masini precum treieratele si cochilii sunt de maxima utilizare.
Cand cerealele sunt in stare perfecta, exista doua optiuni: treceti la depozitarea lor sau transformarea lor in faina si gris. Aici morile pentru cereale si cereale dobandesc toata importanta lor.
Ca si in trecut, echipamentul actual pentru macinarea cerealelor are ca scop zdrobirea cerealelor pana cand acestea sunt eliminate in particule mici de dimensiuni variabile in functie de produsul alimentar final caruia ii vor fi destinate.
Tipuri de mori de cereale
In functie de mecanismul pe care il folosesc pentru a efectua zdrobirea, exista practic doar trei tipuri de masini pentru a macina boabele si cerealele. Toate tipurile de mori pentru cereale sunt utile si sunt folosite in lumea intreaga pentru a marunti fin, cereale.