In clipa de fata exista mai multe magazine online si offline care comercializeaza cafea, iar tipurile de cafea sunt diferite, incepand de la cafea Lavazza Super Crema 1kg x 5, si pana la cappucino, espresso, iar exemplele pot continua.
Persoanele care isi indreapta atentia spre magazinele care comercializeaza cafea online sau offline, cu siguranta tin cont de mai multe aspecte importante, inainte de a-si cumpara produsele. Unul dintre cele mai importante detalii de care oamenii tin cont atunci cand isi aleg cafeaua, este nivelul de cafeina din compozitia acesteia; asa ca vom discuta in cele ce urmeaza despre acest aspect important.
De ce factori depinde nivelul de cafeina din cafea?
Cantitatea de cafeina din cafea depinde de tipul de preparat, boabele de cafea si dimensiunea de servire. Cafeaua preparata poate fi obtinuta prin turnarea apei calde peste boabele de cafea macinate. Unele tipuri folosesc lapte sau alte substante.
Aceasta este, de asemenea, cunoscuta sub numele de cafea obisnuita. Aceasta poate contine 70 pana la 140 mg de cafeina pe portie. Dintre diferitele metode de preparare, filtrul, presa franceza si percolatia sunt cele
recomandate. Chiar si cafeaua greceasca sau turceasca este benefica.
Exista peste o suta de moduri de a face cafea, cele mai populare includ cappuccino, latte si espresso. Espresso se face prin lasarea unei cantitati foarte mici de apa care trece prin boabe de cafea fine. Ca rezultat, espresso contine mai mult cafeina decat orice alt tip. Cafeaua instant este cea mai sigura. Este fabricata din bucati uscate de cafea obisnuita. Acesta contine cea mai mica cantitate de cafeina (pana la 30 mg).
Dimensiune de servire:
De asemenea, dimensiunea de servire intra in joc aici. O cana de cafea normala, de 8 oz, are aproximativ 95 mg de cofeina. O ceasca mai mare, cum ar fi cele din magazinele comerciale, poate contine mai multa cafeina. Dimensiunea de servire este o problema majora in obtinerea cantitatii corecte de cafeina.
Cat de multa cafeina trebuie sa consumati in cafea?
Suma variaza de la un brand la altul, dar majoritatea studiilor arata ca o ceasca medie contine aproximativ 180 de miligrame de cofeina. Valoarea zilnica recomandata este de 200 pana la 300 miligrame. In acest moment, efectele cofeinei pot fi simtite, dar numai usor. Desigur, cantitatile de pahare pe care le bei intr-o zi influenteaza de asemenea sanatatea ta.
Cafeina are cu siguranta multe mituri care o inconjoara. Si in timp ce unele dintre ele ar putea fi adevarate, multe s-au dovedit a fi false. Cafeina este o modalitate excelenta de combatere a efectelor varstei inaintate si de intarire a oaselor. Dar totul vine cu un pret. Cafeaua va lasa inima si stomacul vulnerabile la tot felul de adversitati. Asa ca intotdeauna amintiti-va sa monitorizati aportul dumneavoastra si nu depasiti limitele recomandate.
Inainte de a incheia, precizam faptul ca, consumul de cafea in cantitati recomandate este benefic pentru sanatate, atat pentru cei batrani cat si pentru ce tineri. Consumand cafea, scade riscul de Parkinson sau Alzheimer pentru batrani, dar si de hepatita C pentru cei tineri.
1 comment
Foarte interesant, multumesc pentru informatie.
Comments are closed.