Care sunt avantajele unei case inteligente?

Care sunt avantajele unei case inteligente?

0 Shares
0
0
0

Intr-o casa inteligenta, luminile, incalzirea si jaluzelele pot fi controlate complet automat sau cu un smartphone, tableta si un asistent vocal. Cu toate acestea, exista si diverse ajutoare tehnice, cum ar fi senzori, motoare controlate sau camere, in casa inteligenta, care ofera mai mult confort sau ajutor in gospodarie.

Fie ca este vorba despre solutii inteligente pentru lumina, usi si ferestre sau incalzire – domeniul de aplicare poate fi intotdeauna impartit in cele trei domenii de confort, economisire a energiei si securitate. Nu vor exista griji cu ajutorul acestei tehnologii smart house Salus Controls.

Singurul lucru nou este ca dispozitivele sunt acum conectate in retea intre ele. Aceasta inseamna ca masina de spalat, de exemplu, mentine contactul radio cu telefonul mobil si trimite automat un mesaj atunci cand rufele sunt terminate sau exista o defectiune.

De asemenea, producatorii diferitelor sisteme acorda o mare importanta faptului ca se poate configura un sistem de casa inteligenta in cateva minute fara ajutor suplimentar sau cunostinte tehnice.

Totusi, ceea ce necesita multe sisteme sunt un smartphone sau o tableta actualizate, pentru ca multe case inteligente sunt acum controlate simplu si intuitiv folosind o aplicatie. Alternativ, se pot folosi asistentii vocali precum Alexa sau Google Nest, care pot fi integrati in sisteme. Atunci casa asculta literalmente cuvantul datorita controlului vocal.

Mai mult confort cu Smart Home

Iluminarea individuala se adapteaza automat in functie de ora din zi, o casa perfect temperata sau obloane care se inchid atunci cand televizorul este pornit. Unul dintre cele mai placute efecte ale unei case inteligente este castigul in confort, pentru ca multe pot fi controlate convenabil de pe canapea folosind un afisaj al telefonului mobil sau o tableta.

Pe langa controlul direct, programele asociate pot fi folosite si pentru a seta procese de timp. Copertina se retrage automat la apusul soarelui, incalzirea pentru camere calde si confortabile este ridicata cu putin timp inainte de sfarsitul zilei de lucru, usile casei sau usile garajului se deschid de la sine – fara a fi nevoie in a cauta o cheie.

Devine cu adevarat interesant atunci cand elementele inteligente individuale, cum ar fi prizele, luminile LED controlate de aplicatie sunt legate intre ele prin intermediul unui software. In acest fel, pot fi stabilite scenarii individuale.

De exemplu, pentru seara home cinema, ferestrele pot fi intunecate, luminile pot fi reduse si temperatura camerei poate fi crescuta doar cu o apasare a degetului. In zilele caniculare, datorita senzorilor de caldura, stropitorul de gazon porneste automat, extinde copertina si seteaza aerul conditionat in interior sau ventilatorul merge. O casa care se adapteaza in acest fel nevoilor locuitorilor sai este cu adevarat inteligenta.

Economisirea energiei cu ajutorul unei case inteligente

Pe langa confort, economisirea energiei este o prioritate de top intr-o casa inteligenta. Nu numai ca, datorita conexiunii la smartphone, se poate afla in orice moment despre consumul de energie al tuturor dispozitivelor.

Proprietarii unui sistem fotovoltaic pot vedea, de asemenea, cata energie electrica se produce pe acoperis in paralel. Cu varful degetului, chiar si cei mai puternici consumatori pot fi opriti individual sau toate dispozitivele atunci cand ies din casa.

0 Shares
You May Also Like