Calatoria- cel mai benefic lucru din lume

Calatoria- cel mai benefic lucru din lume

0 Shares
0
0
0

Fiecare loc si experienta noua lasa o mica urma inpropriul suflet. Calatoria creste serotonina din corp si nimic nu este nimic mai bun decat privitul soarelui dintr-un unghi diferit si respiratul aerului proaspat al naturii sau al noilor locuri nemaivazute.

Oricat de individual este fiecare om, motivele pentru impachetarea valizei sau rucsacului sunt la fel de individuale. Calatoria face orice persoana fericita in multe feluri. Indiferent unde merge, cate zile isi va nota vacanta in calendar, fie ca urca pe o barca, intr-un avion, in tren sau in cizmele de drumetie – va fi bine pentru el si pentru inima sa!

Cine, daca nu guru-ul de vacanta, le poate spune de ce calatoria este absolut cel mai mare lucru din lumea aceasta frumoasa. Un sondaj recent realizat de compania aeriana elvetiana SWISS confirma aceasta afirmatie: 85% dintre oameni afirma ca ar dori sa experimenteze din nou un moment special de calatorie, deoarece, asa cum a aratat sondajul, amintirile de calatorie modeleaza personalitatea.

Motivul unei calatorii este clar faptul ca face orice persoana sa fie mult mai fericita. Fiecare are diferite ganduri neplacute si stresante, de aceea, datorita calatoriei munca va fi lasata in spate si telefonul poate fi oprit din cand in cand.

Nimic nu este mai placut decat ridicatul de pe sezlong si sorbirea unui cocktail la piscina celeui mai bun hotel Sasca Montana, ca de exemplu. Mersul intr-o drumetie prin natura, savuratul unei beri reci pe canicula sau urcatul unui munte, vor face cea mai tare experienta pentru fiecare persoana.

Calatoriile sunt inca grozave deoarece unii adora sa vina acasa si, in sfarsit, sa se relaxeze din nou in propriul pat, in timp ce altii atrag o noua inspiratie pentru urmatoarea calatorie in jurnalul lor, deoarece sufera de febra acuta de calatorie .

Se vor putea intalni oameni noi si diferiti,  fie in cadrul unui bufet al hotelului, fie in bucataria hostelului. Se vor face schimb de idei, se vor cunoaste perspective noi si se vor afla ca de exemplu, obiceiurile din alte regiuni.

Este atat de bine sa se descopere si alte feluri de mancare decat cele obisnuite, de acasa sau in restaurantele de pe langa propria locuinta. Aventura si activitatile ca si rafting, biking, tiroliana, rapel si trekking, vor face ca iubitorii de adrenalina sa se bucure, in acelasi timp, de un spectacol peisagistic natural, absolut magnific. Inima acestora le va bate de sapte ori mai repede. Turistii pot descoperi frumusetea intregii lumi.

A gandi in afara unui plan exact, o vacanta plina de drumetii si relaxare, va face sa fie cea mai frumoasa calatorie a vietii.

Calatoria poate insemna si un pic de ascundere fata de probleme. Calatoria ajuta la evadarea din viata de zi cu zi, din probleme sau a vietii monotone. Dar asta nu conteaza, la urma urmei, turistii se vor simti mult mai liberi si vor putea respira mult mai adanc.

Desigur, acest lucru nu rezolva multe dintre dificultati, dar cu putina iarba intre degete si soare pe umeri, lumea va arata foarte diferita.

 

0 Shares
You May Also Like