Achizitionarea unui laptop reconditionat

0 Shares
0
0
0

Achizitionarea unui laptop reconditionat“Ar trebui sa-mi cumpar un laptop refurbished?” Iata o intrebare pe care si-o pun din ce in ce mai multe persoane. Raspunsul de cele mai multe ori este DA, cu cateva mentiuni:

De cele mai multe ori cand anumite persoane opteaza pentru achizitionarea de calculatoare second hand sau refurbished, trebuie sa intrebam in primul rand si pentru ce doresc sa foloseasca aceste pc-uri sau laptopuri.

De obicei raspunsurile sunt de fiecare data la fel: “il doresc pentru web-browsing, pentru teme, jocuri, vizionarea posturilor TV online sau a filmelor, etc.”

Doar daca partea de jocuri, nu se refera la jucarea anumitor titluri de aparitie recenta si care sunt de obicei mari consumatoare de resurse, acestea cerand in majoritatea cazurilor o placa video separata, foarte performanta, orice laptop cu o configuratie obisnuita va fi mai mult decat suficient pentru aceste tipuri de activitati.

In general, la orice tip de laptop sau desktop, in functie de configuratie, cu cat platesti mai mult, cu atat performanta acestuia va fi mai ridicata.

In ceea ce priveste laptopurile, sugeram sa va orientati intotdeauna catre branduri renumite din domeniu, care au grija de calitatea constructiei si suport after-sale. Aici putem recomada : Lenovo(vechiul HP), Asus, Dell, dar si Toshiba, Sony sau MSI.

Partea finala o constituie modalitatea de plata si locul de unde alegem sa cumparam laptopul. Ai putea plati mai mult daca decizi sa il cumperi de la un retailer mare, de nivel national, dar in acelasi timp vei fi mai linistit in ceea ce priveste garantia si suportul dupa cumparare.

Toti acesti factori raman valabili si la alegerea cumpararii unui laptop refurbished. De fapt, sunt cu atat mai importanti. Cumpararea unui laptop refurbished te pune in posesia unei configuratii cu specificatii mai bune, la acelasi pret cu una de o performanta ceva mai mica. Dar ar trebui sa iei in seama cateva lucruri:

Termenul “refurbished” este folosit in mod diferit de catre anumiti vanzatori. Asigura-te ca laptopul tau nu este mai “refurbished” ca altele. In general acest termen, trebuie sa asigure cumparatorul ca sistemul este curatat, cu sistem de operare reinstalat, verificat si cunoscut a functiona cum trebuie. Pana la urma, pana nu il verifici tu singur, nu te poti asigura despre cat de refurbished a fost.

Inainte de cumparare, decide ce fel de componente doresti, pentru ce anume iti doresti laptopul si noteaza pe ceva. Asigura-te ca laptopul odata cumparat, beneficiaza de minimum de garantie. Imediat dupa cumparare, testeaza laptopul.

Daca observi o functionare precara a acestuia (blocari, resetari spontane), este bine sa te intorci cu el la magazinul de unde l-ai achizitionat, cat mai repede. Daca te decizi sa cumperi de la o persoana fizica, asigura-te ca ai stabilit cativa termeni ai vanzarii (de exemplu poti sa specifici ca inainte de cumpararea efectiva, doresti sa testezi laptopul pentru o zi sau doua, etc.)

Daca laptop-ul cumparat vine si cu anumite acte ale anumitor componente, manuale sau fise de garantie, pastreaza-le! Acestea iti vor fi cu siguranta de folos, daca laptop-ul se va strica in viitor. Acelasi lucru pentru eventuale chei de instalare sau coduri, daca laptopul vine cu sistem de operare original sau alte softuri importante licentiate.

0 Shares
You May Also Like