7 sfaturi de la experti – pentru o instalatie de Craciun minunata

0 Shares
0
0
0

7 sfaturi de la experti - pentru o instalatie de Craciun minunataIn acest articol am preluat cateva idei de la specialistii in decorarea de Craciun si ne propunem sa ti le impartasim si tie:

1.    Porneste cu pasi mici. Daca esti novice in montarea de instalatii de Craciun, instaleaza doar pentru cateva obiecte, cum ar fi un bradut, un tufis si cateva puncte focale, eventual de la exteriorul locuintei tale.

2.    Monteaza in conditii de siguranta. Foloseste numai instalatii testate si certificate, cu protectie la scurtcircuite sau supravoltaj, etc. Daca montezi instalatiile in exterior, asigura-te ca acestea sunt certificate pentru acest tip de uz.

3.    Inspecteaza instalatiile si decide pe care le doresti. Cand vine vorba despre instalatiile de Craciun, exista cate un tip pentru fiecare suprafata sau forma la care te-ai putea gandi si unde ai vrea sa-l expui, indiferent ca este vorba de casa sau gradina.

Chiar daca este vorba despre un simplu furtun luminos agatat de-a lungul acoperisului sau despre instalatii mai complicate, ce iti vor impodobii brazii sau copaceii decorativi din gradina, cunoasterea intrebuintarii acestor instalatii si a fiecarui tip in detaliu, inainte de a le cumpara si a te decide unde sa le instalezi, reprezinta un pas important.

De asemenea, asta te va scuti si de eventuale cheltuieli in plus, daca in necunostinta de cauza nu stii exact ce sa iei si cumperi pur si simplu la gramada, cat mai multe, doar pentru a constata dupa aceea ca nu ai loc unde sa le instalezi pe toate (ca sunt prea mari, prea lungi, etc.)

4.    Verifica instalatiile pentru lumini lipsa sau defecte. Testeaza la cumparare sau dupa despachetarea instalatiilor depozitate, fiecare fir, cauta bulbi ce nu mai functioneaza sau eventuale intreruperi ale firului si izoleaza-le.

Bulbii de lumina arsi, consuma totusi electricitate din intregul fir si pot cauza stingerea sau o luminare nesatisfacatoare pentru ceilalti bulbi care nu sunt defecti.

5.    Foloseste o scara robusta. Daca ai nevoie sa folosesti o scara, pentru a monta instalatiile la exterior, la streasini sau pe acoperis, asigura-te ca aceasta este foarte rezistenta si evita s-o folosesti daca afara vremea este urata. Verifica intotdeauna ca scara sa nu fie inghetata sau umeda (mai ales daca este din metal).

6.    Ia intotdeauna in considerare locul instalarii. Daca de exemplu fatada casei este cea mai expusa si acesta va fi locul cel mai observat de catre trecatori, atunci cand trec pe langa casa dumneavoastra, mai ales daca aceasta este strajuita de un gard mare peste care nu se poate vedea foarte mult, salveaza din luminile instalatiei si impodobeste doar acea parte care va fi mai vizibila.

7.    Cheama profesionistii. Daca vrei un look profesional, mai ales pentru zona acoperisului, fatada casei sau ai multi copacei de decor amplasati la exterior pe care vrei sa-i decorezi cat mai elegant, poate ca cea mai buna solutie este sa apelezi la profesionisti in acest caz, fiindu-ti destul de greu singur, sa montezi instalatii pe un numar destul de mare de obiecte.

Acestia vor avea intotdeauna toate sculele necesare, precum si o experienta mult mai mare in diferitele tipuri de design ce s-ar putea potrivi proprietatii tale, pentru iluminarea de Craciun.

0 Shares
You May Also Like