Cum sa te protejezi de frauda asigurarilor auto?

0 Shares
0
0
0

Cum sa te protejezi de frauda asigurarilor auto?Majoritatea oamenilor, atunci cand se confrunta cu un accident auto, sunt asa de buimaciti dupa evenimentul in sine, incat nu iau seama la posibilele tentative de frauda (scam sau altfe forme). Este important sa stii cum sa te protejezi. Acceseaza cu incredere www.rcaautoieftin.ro si vei vedea cum.

Cand achizitionezi o asigurare auto. Ai grija la ofertele de asigurari ale agentilor de vanzari door-to-door, telefoane suspecte sau reclamele nesolicitate de pe internet. Toate acestea se gasesc si te lovesc la tot pasul, trebuie sa stii cum sa te protejezi de toate aceste metode de fraudare.

Te sfatuim sa fii suspicios intotdeauna atunci cand iti este propusa o asigurare foarte avantajoasa la prima vedere, cu un pret foarte scazut. Poate constitui un asa numit “scam”, o metoda raspandita larg de fraudare sau asigurarea in sine poate fi plina de asa numitele excluziuni pe care le vei constata numai in cazul cand vei avea nevoie de acoperirea acestuia (cand ceri daune in urma asigurarii).

Contacteaza intotdeauna agentia nationala a statului respectiv de reglementare in domeniul asigurarilor si verifica daca firma ce ti-a propus asigurarea respectiva este licentiata. De asemenea, te poti interesa si despre ratingul acesteia.

Intreaba daca aceasta companie a investit in centre de reparatii auto. Daca da, nu esti obligat sa le folosesti pe acestea, asta nu constituie o garantie ca vei plati mai putin sau vei avea parte de servicii mai bune, folosind aceste centre ce au contracte cu respectiva companie de asigurari.

De fapt, poate fi mult mai rau. Ai grija intotdeauna de numarul de identificare al asigurarii tale, asa cum ai grija si de cel pentru asigurarile sociale, deoarece odata furat, cei care fraudeaza il pot folosi in metodele tip scam.

Atunci cand esti la volan. Ai intotdeauna grija daca o persoana franeaza brusc inaintea ta, fortandu-te sa te apropii periculos de mult. Ti s-ar putea pregati un accident inscenat. Increde-te in propriile instincte.

Daca cineva te urmareste pe o perioada mai lunga de timp, trage pe dreapta sau opreste in cele mai sigure puncte pe care le intalnesti pe drum ca de exemplu o statie de politie, de pompieri sau chiar o benzinarie.

Dupa coliziunea cu alta masina: Schimba informatii cu persoana ce conducea celalalt vehicul, incluzand aici informatiile de pe carnetul de sofer, datele de inregistrare ale vehiculului si dovada asigurarii.

Fotografiaza ambele automobile avariate. Inregistreaza numarul de persoane ce se aflau in ambele masini in momentul accidentului. Incearca sa iei un nume, o adresa sau cate un numar de telefon pentru fiecare dintre aceste persoane, nu doar pentru sofer. Cheama politia si asigura-te ca a ajuns la fata locului. Dupa aceea, cere un raport detaliat politistului care a venit sa investigheze accidentul, luand totodata numele acestuia si numarul de identificare, chiar si daca daunele aduse automobilului tau sunt minime.

Asta face mult mai dificila mai tarziu, o incercare eventuala de fraudare, prin daune in plus aduse propriei masini de catre cealalta persoana implicata in accident si incercarea de a dobandi mai multi bani prin aceasta metoda.

0 Shares
You May Also Like