Avantajele automatizarii controlului temperaturii

0 Shares
0
0
0

Avantajele automatizarii controlului temperaturiiChiar daca avem un drum lung de parcurs pana cand in Romania numarul caselor inteligente va creste considerabil, romanii adopta solutii moderne si eficiente de amenajare a locuintei si chiar de incalzire a acesteia.

Astfel, multi dintre noi se orienteaza catre un sistem de incalzire eficient, capabil sa ofere randamentul dorit, pentru a mentine temperatura optima, cu un consum redus de resurse.

Extrem de utile sunt automatizarile sistemelor de incalzire, prin folosirea unor termostate, care ofera un control eficient al sistemului de incalzire. Putem opta pentru automatizare incalzire in pardoseala Salus kl06, in functie de necesitatile si preferintele dumneavoastra.

Pentru automatizarea sistemului de incalzire avem nevoie de controlleri de temperatura, care gestioneaza sistemul si memoreaza diferite setari. De asemenea, avem nevoie de senzori, care se instaleaza in fiecare camera pentru a masura temperatura. Avantajele pe care astfel de sisteme le ofera sunt numeroase, astfel incat ne ajuta sa economisim energie cu pana la 10-20% de procente.

Ne permite, totodata, sa beneficiem de un control total al sistemului de incalzire si mareste considerabil confortul nostru. In functie de alegerile noastre, un astfel de sistem poate fi monitorizat local sau de la distanta. Daca optati pentru controlarea locala a temperaturii, puteti accesa instantaneu functiile unei case inteligente, precum este cea de setare a temperaturii.

In cazul in care alegeti controlul de la distanta, veti putea controla temperatura din propria locuinta indiferent de locul in care va aflati. Este important sa beneficiati de o conexiune la internet si sa dispuneti de un laptop, un smartphone, un computer sau o tableta.

Extrem de interesant este faptul ca puteti stabili scenarii in functie de stilul dumneavoastra de viata. Asadar, puteti
alege ca la ora 7:00 temperatura din dormitor, baie, living si bucatarie sa fie de 24 grade Celsius, pentru a avea temperatura dorita cand va veti trezi si pana veti pleca la serviciu.

Daca va intoarceti acasa la ora 20:00, puteti selecta ca in momentul in care veti ajunge acasa sa aveti  temperatura dorita, astfel incat puteti avea pana seara in living 22 de grade Celsius si 18 grade in dormitor. Pe durata noptii puteti sa opriti incalzirea si veti reusi astfel sa economisiti energie.

Puteti sa optati pentru automatizarea sistemului de incalzire fie ca dispuneti de incalzire conventionala prin calorifere, fie prin pardoseala. Important este ca veti putea economisi energie si bani, dar fara sa faceti compromisuri. Astfel, nu veti fi nevoiti sa suportati temperaturi mai mici decat va doriti pentru a consuma mai putina energie.

Sistemul automatizat de incalzire va eficientiza consumul de energie si va da un randament bun, iar locuinta dumneavoastra va fi incalzita corespunzator. In plus, este deosebit de confortabil, deoarece va permite sa controlati temperatura de la distanta, de pe propriul telefon.

Extrem de avantajos este sa optati pentru un sistem de casa inteligenta, care ofera multiple avantaje si va permite sa va controlati intreaga locuinta de la distanta. Din fericire, exista numeroase solutii moderne pe care le putem utiliza pentru a fi mereu in siguranta si a beneficia de confort.

0 Shares
You May Also Like