Chiar si cea mai desavarsita gospodina invata zi de zi lucruri noi, chiar daca prepara cele mai delicioase retete, chiar daca foloseste cele mai elegante tacamuri inox de pe http://www.solinox.ro/set-tacamuri-inox-monique-6-52.html .
Este foarte important ca pe langa servirea hranei, care se face cu tot felul de farfurii si castroane, tacamuri inox si pahare de cristal, si hrana in sine sa fie una delicioasa, dar sa fie si mai apoi pastrata in cele mai bune conditii. Asa cum spuneam, mereu in bucuatarie avem de invatat. Sa vedem acum ce invatam nou astazi.
1. Amareala andive. Iti place sa gatesti cu andive, dar acestea sunt prea amare? Pentru a mai reduce din acest gust neplacut, scoate-le tulpina, dupa care pune-le in apa cu lapte.
2. Ciuperci innegrite. Obisnuiesti sa gatesti ciuperci, insa nu-ti place cand acestea se innegresc? Daca vrei ca ciupercile sa nu se innegreasca, ceea ce ai de facut este sa le pui in apa cu otet inainte de a le fierbe.
3. Ceapa din zacusca. Zacusca pentru iarna este des preparata de gospodine. Daca vrei ca zacusca pe care o prepari sa fie mai gustoasa, coace ceapa inainte de a o adauga in preparat.
4. Miezul de vinete. Vinetele gatite sunt delicioase. Daca obisnuiesti sa gatesti vinete si vrei ca miezul sa se pastreze alb, stoarce peste el putina lamaie.
5. Coacerea vinetelor. Daca vrei ca vinetele sa nu aiba un gust amar dupa ce le coci, ele trebuie coapte la foc tare si curatate imediat dupa ce au fost
coapte.
6. Baterea albusului de ou. Daca vrei sa obtii mai mult albus de ou atunci cand bati ouale, toarna un capac de apa rece.
7. Pastrarea conopidei. Daca iubesti sa mananci conopida atunci cand nu o gasesti in propria gradina, afla ca pentru a o pastra alba si frumoasa, indicat este sa adaugi in apa in care o fierbi un pahar de lapte.
8. Prajirea carnii. Carnea este o mancare preparata intr-o multime de moduri. Este absolut delicioasa daca o gatesti folosind anumite trucuri. Daca ungi cu ulei carnea inainte de a o praji, aceasta ramane frageda si zemoasa.
9. Mustele din bucatarie. Mustele dau tuturor batai de cap atunci cand isi fac simtita prezenta in bucatarie. Sunt musafiri total neplacuti. Daca vrei sa scapi de ele, adauga putin otet pe plita, sau pe o tava incinsa.
10. Curatarea musamalei. Multe persoane au pe masa din bucatarie musama. Este ieftina, usor de inlocuit si protejeaza bine masa. Multe gospodine insa au batai de cap cand trebuie sa curete musamaua. Daca vrei sa cureti bine musamaua, foloseste un burete inmuiat in apa calda cu otet.
De asemea, daca vrei sa improspatezi culorile musamalei din bucataria ta, foloseste un amestec format din: 1 ou, 1 lingurita de zahar si ½ l de apa. Oul se bate cu zaharul, apoi, dupa ce devine omogen se amesteca impreuna cu ½ l de apa. Se freaca bine musamaua cu acest amestec.
Sunt o multime de sfaturi practice si utile in bucatarie. Tu cu ce sfaturi vrei sa ajuti gospodinele?