Cauti apartament in chirie ?

Share Button

Cauti apartament in chirie ?  GalaxyImob iti pune la dispozitie o multime de oferte de inchirieri apartamente , care mai de care mai atragatoare . Cu peste 80.000 de vizitatori unici pe luna , www.galaxyimob.ro este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata imobiliara din tara noastra .

Fondata in 2005 , GalaxyImob este o companie cu capital 100% romanesc ce are peste 130 de parteneri in Romania . In plus , incepand cu 2014 compania si-a extins activitatea propunand clientilor solutii imobiliare la standarde internationale . GalaxyImob are acum parteneri in tari precum Austria , Franta , Italia , Rusia , Spania si Ungaria . Pentru mai multe informatii acceseaza chiar acum Galaxyimob.ro .

In primele 5 luni ale anului 2014 pretul de inchiriere al apartamentelor din marile orase a fost in permanenta pe un trend ascendent . Desigur , au existat si exceptii , insa acestea au fost foarte putine .

In ceea ce urmeaza o sa va prezint o situatie a pretului chiriilor luand in calcul doi factori , apartamente cu una sau doua camere din immobile construite pana in anul 2000 si pretul comparativ cu luna decembrie 2013 .

La inceputul anului universitar 2013-2014 in Romania erau inregistrati aproximativ 450.000 de studenti . Cei mai multi dintre acestia au ales sa studieze in Bucuresti , Timisoara si  Cluj .

Din pacate chiriile lunare ale apartamentelor au crescut in ultima perioada in cele mai importante 5 orase din Romania , printre care se afla si cele mai importante 3 centre universitare pe care le-am amintit mai sus .

Pretul chiriilor a crescut cel mai mult in Bucuresti , in special in zona Dristor-Vitan Vechi , unde pretul unei garsoniere a crescut cu 42 de euro/luna .Astfel , in zona respectiva , o garsoniera costa acum 282 de euro/luna , in conditiile in care la finele anului trecut chiria costa in medie 249 de euro/luna .

Surprinzator , chiria pentru apartamentele cu doua camere a scazut de la 340 de euro/luna la 328 de euro/luna  in timp ce pretul apartamentelor cu trei camere a crescut de la 375 de euro/luna la 389 de euro/luna .

In cazul in care alegi sa locuiesti in cartierul Drumul Taberei din capitala trebuie sa stii ca pentru o garsoniera o sa platesti lunar 231 de euro , un pret cu 16 euro mai scump decat cel practicat la finele anului trecut .

In cazul apartamentelor chiria lunara ajunge la 291 de euro in cazul celor cu doua camere si la 339 de euro in cazul celor cu trei camere . In ambele cazuri pretul a crescut de la 279 respectiv 326 de euro/luna .

In schimb daca preferi cartierul Titan o sa platesti mai putin cu 33 de euro/luna pentru o garsoniera , pretul scazand in primele luni ale lui 2014 de la 258 de euro/luna la 225 de euro/luna . Din pacate trendul descendent al pretului nu se pastreaza si in cazul apartamentelor , pretul pentru acestea crescand cu 13 euro/luna in cazul apartamentelor cu doua camere ( de la 314 la 327 de euro/luna)  si cu 41 de euro/luna in cazul apartamentelor cu trei camere ( de la 349 la 390 de euro/luna ).

Daca ai ales sa studiezi la Timisoara trebuie sa stii ca pretul unei garsoniere in luna iunie 2014 a crescut la 189 de euro , in conditiile in care in decembrie 2013 pretul era de 185 de euro/luna .

Pentru un apartament cu doua camere , in perioada analizata , pretul a crescut de la 259 la 291 de euro/luna . In acelas timp pentru un apartament cu trei camere trebuie sa platesti acum cu 20 de euro mai mult decat in decembrie 2013 , adica 320 de euro/luna .

In Cluj-Napoca pretul inchirierii unei garsoniere a crescut in primul trimestru al anului  2014 de la 200 la 215 euro / luna . Si pretul apartamentelor cu doua camere a crescut de la 295 de euro/luna la 307 euro/luna . In acelas context , pretul apartamentelor cu trei camere a ramas constant , in jur de 360 de euro/luna .

Daca iti place arata si altora!


'Cauti apartament in chirie ?' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.