10 beneficii ale turmericului, superioare medicamentelor

0 Shares
0
0
0

10 beneficii ale turmericului, superioare medicamentelorCurcuma, condimentul principal din curry, este probabil cea mai puternica planta de pe planeta, in lupta impotriva bolilor.

Are atat de multe proprietati de vindecare incat, la ora actuala, sunt publicate 6235 de articole ce dovedesc beneficiile turmericului si ale unuia dintre renumitii sai compusi de vindecare, curcumina.

Acest lucru pozitioneaza turmericul pe primul loc in topul plantelor medicinale cel mai frecvent mentionate in toate domeniile stiintei, lista celor mai populare plante studiate continuand cu usturoiul, scortisoara, ginseng, ghimbirul si armurariul.

Dintre cele peste 6000 de studii cu trimitere la curcumina, cea mai interesanta constatare este cea conform careia beneficiile turmericului le egaleaza pe cele ale medicamentelor din medicina conventionala.

Iata care sunt principalele beneficii ale turmericului:
– Antiinflamator;
– Anticancerigen;
– Anti-depresiv;
– Ajuta digestia;
– Reduce durerile articulare;
– Detoxifica ficatul;
– Antioxidant;
– Vindeca ranile;
– Echilibreaza nivelul zaharului din sange;
– Antibacterian .

Beneficiile turmenicului eclipseaza medicamentele

Desi lista este mult mai lunga, am selectat 10 medicamente care palesc in comparatie cu turmericul, atunci cand vine vorba de ameliorarea sau regresul bolilor. Este de retinut faptul ca unul dintre cele mai puternice avantaje pe care curcumina le are in plus fata de abordarea medicala traditionala este lipsa efectelor secundare.

1.  Anticoagulante / antitrombocite

In medicina conventionala, sunt folosite urmatoarele medicamente pentru a incetini si a preveni coagularea sangelui:
-Aspirina;
– Clopidogrel (Plavix);
– Diclofenac;
– Enoxaparina (Lovenox);
Ibuprofen (Advil, Motrin, altele);
– Naproxen;
– Warfarina (Coumadin), și altele.

Din pacate, pentru persoanele cu afectiuni care necesita tratamentul cu aceste medicamente (de exemplu, tromboza venoasa profunda si embolia pulmonara), aceasta abordare este intotdeauna cea mai inteleapta decizie. Dar pe langa reactiile adverse frecvente, cum ar fi sangerarea excesiva si hemoragia, exista si foarte multe riscuri asociate, de la dureri de spate, la dureri de cap si dificultati de respiratie.

La turmeric, pe de alta parte, nu se cunosc reactii adverse, decat daca este administrat in cantitati excesive.

turmeric antidepresiv2. Antidepresive

In revista Phytotherapy Research (Cercetarea in Fitoterapie) au fost publicate rezultatele unui studiu inovator, realizat anul trecut, studiu ce analizeaza efectele curcuminului asupra pacientilor diagnosticati cu depresie.

Cei 60 de voluntari diagnosticati cu tulburare depresiva majora au fost impartiti in trei grupe de studiu, fiecaruia aplicandu-i-se un tratament cu: Prozac, curcumin, respectiv o combinatie intre cele doua.

Toti pacientii au tolerat foarte bine tratamentul cu curcumin, si, mai mult, s-a demonstrat ca acesta a fost la fel de eficace ca si Prozac-ul in gestionarea depresiei.

3. Antiinflamatoare

Probabil cel mai puternic aspect al curcuminei este capacitatea sa de a controla inflamatia. Revista Oncogene a publicat rezultatele unui studiu care a evaluat mai multi compusi antiinflamatori si a constatat ca aspirina si ibuprofenul sunt cel mai putin eficiente, in timp ce curcumina este printre cei mai eficienti compusi antiinflamatori din lume.

In conditiile in care, in ziua de azi, sursa celor mai multe boli (cancerul, colita ulcerativa, artrita, colesterolul ridicat, durerea cronica) este inflamatia, efectul antiinflamator al curcuminului este unul dintre cele mai importante aspecte care trebuie luat in calcul atunci cand discutam despre proprietatile curative uimitoare ale acestuia.

4. Medicamente pentru gestionarea artritei

In urma unui studiu realizat pe un grup de 45 de pacienti diagnosticati cu poliartrita reumatoida, s-a demonstrat ca efectele curcuminului in ameliorarea bolii sunt net superioare medicatiei clasice recomandata pentru aceasta boala.

In cadrul studiului, pacientii au fost impartiti in trei grupuri: celor din primul grup li s-a administrat doar tratament pe baza de curcumina, celor din al doilea grup doar diclofenac de sodiu, iar ultimului grup o combinație a celor doua. Rezultatele studiului au fost revelatoare:

Grupul “curcumina” a prezentat cel mai mare procent de imbunatatire per total (Scorul de activitate al bolii,) iar acest scor a fost semnificativ mai bun decat al pacientilor din grupul “diclofenac de sodiu”. Mai important, tratamentul pe baza de curcumina s-a dovedit a fi sigur, neatragand dupa sine reactii adverse.

Publicat in revista “Cercetarea in Fitoterapie” in 2012, rezultatele acestui studiu au incurajat si mai mult activitatea de cercetare a efectelor miraculoase ale curcuminului asupra organismului uman.

5. Medicamente folosite in tratamentul cancerului

10 beneficii ale turmericului, superioare medicamentelorUnul dintre efectele curcuminului care a fost intens studiat este aportul sau la lupta impotriva celulelor canceroase din organism.

Un studiu american realizat in 2007, care combina curcumina cu chimioterapia pentru a trata celulele canceroase ale intestinului, a aratat ca tratamentul combinat a ucis celulele canceroase intr-un procent mai mare decat ar fi facut-o doar chimioterapia.

Studiile de laborator au aratat, de asemenea, ca turmericul interfereaza cu dezvoltarea, cresterea si raspandirea cancerului, blocand formarea enzimelor cauzatoare de cancer, are capacitatea de a reduce marimea tumorii si de a distruge celulele canceroase.

Concluzie: Turmericul functioneaza incredibil de bine in a ajuta la stoparea cancerului inca din radacina si este deosebit de eficient in tratarea cancerului de san, cancerului de colon si cancerului de piele.

6. Gestionarea diabetului

Pentru scaderea zaharului din sange cat si a rezistentei la insulina, nu exista, probabil, un tratament naturist mai bun decat adaugarea turmericului in dieta dumneavoastra.

In 2009, Biochemistry and Biophysical Research Communications a publicat un studiu efectuat la Universitatea Auburn, studiu care a explorat modul in care suplimentele cu curcumin pot ajuta la prevenirea si regresarea diabetului.

Curcumina din turmeric este literalmente de 400 de ori mai puternica decat Metformin (un medicament folosit frecvent pentru diabet) in activarea AMPK, care imbunatateste sensibilitatea la insulina, ceea ce poate ajuta la regresarea diabetului de tip 2.

In plus fata de corectarea cauzelor diabetului zaharat, s-a dovedit, de asemenea, capacitatea curcuminei de a regresa multe dintre problemele legate de rezistenta la insulina si hiperglicemie (neuropatia diabetica, retinopatia diabetica), datorita proprietatilor sale antiinflamatorii si antioxidante.

7. Tratamente gastrointestinale

Deseori, persoanele care acuza probleme digestive si ale stomacului devin intolerante la multe tratamente medicamentoase, deoarece flora stomacului este deja compromisa si medicamentele pot rupe, literalmente, mucoasa intenstinala.

O analiza aprofundata a tuturor studiilor asupra capacitătii curcuminei de a gestiona boala inflamatorie intestinala (IBD, boala Crohn si colita ulcerativa) a constatat ca multi pacienti au fost capabili sa inceteze tratamentul pe baza de corticosteroizi care le-a fost prescris, deoarece starea lor s-a imbunatatit simtitor prin utilizarea curcuminei!

Administrarea de suplimente pe baza de curcumin nu are aceste efecte secundare si, datorita proprietatilor sale antiinflamatorii, a ajutat, de fapt, la vindecarea intestinului si a sprijinit cresterea bacteriilor bune (probiotice).

8. Reglatori ai colesterolului

Reglatori ai colesteroluluiMedicamentele impotriva nivelului ridicat al colesterolului (cele pe baza de statine) nu actioneaza asupra adevaratei cauze, si anume stresul oxidativ, produs de nivelul ridicat de zahar din sange si de inflamatie si, in acelasi timp, afecteaza rinichii si ficatul.

Din fericire, medicii sunt din ce in ce mai constienti de efectele secundare periculoase ale medicamentelor pe baza de statine si prescriu in loc alternative naturale, cum ar fi curcumina si uleiul de peste!

Conform unui studiu realizat de Drugs in R & D, curcumina a fost la fel sau mai eficienta decat medicamentlee pentru diabet zaharat, cele pentru reducerea stresului oxidativ si a inflamatiei in tratamentul pentru colesterolul ridicat.

9. Analgezice

Una dintre proprietatile curcuminei, unanim acceptata in cadrul comunitatilor stiintifice, este capacitatea sa de a gestiona durerea.

Sa luam, de exemplu, arsurile grave. De obicei, victimele cu arsuri sunt tratate cu opioide periculoase si antiinflamatoare nesteroidiene. Cu toate acestea, datorita beneficiilor sale antiinflamatorii, Institutul de Cercetare Chirurgicala U.S. Army sugereaza folosirea curcuminei pentru a trata arsurile, in locul acestor medicamente conventionale.

10. Steroizi

Medicamentele cu steroizi sunt folosite pentru tratarea unei game largi de afectiuni, printre care Psoriazisul, Lupusul, Artrita reumatoida, Sclerodermia, durerea cronica.

Dar acestea au si foarte multe efecte secundare, crescand riscul de aparitie a unor boli precum acneea, astmul, cancerul, cataracta, intarzierea vindecarii ranilor, diabetul, glaucomul, hipertensiunea arteriala, indigestia, insomnia, slabiciunea musculara. (conform Serviciului Sanitar National al Marii Britanii – NHS).

“Desi statistic comparabila cu steroizii in gestionarea si regresarea bolii cronice, lipsa efectelor secundare la curcumina este cel mai mare avantaj in comparatie cu corticosteroizii” – s-a demonstrat in urma unui studiu clinic efectuat la Colegiul Medical K.G.

0 Shares
You May Also Like