Sfaturi pentru a te lasa de tutun

Sfaturi pentru a te lasa de tutun

0 Shares
0
0
0

Aproape un miliard de oameni din intreaga lume fumeaza, alimentand afaceri de trilioane. Chiar daca procentul la nivel mondial pare sa fi scazut, numarul fumatorilor este mai mare din cauza cresterii demografice. Acest obicei are toate motivele sa fie hulit: are un potential extrem de periculos pentru sanatate, necesita un buget foarte mare si vine cu o multime de alte neplaceri in societate.

Evident, pentru un fumator, cea mai buna perspectiva este aceea de a se lasa. Tocmai de aceea, ii oferim cateva sfaturi utile in acest sens:

1) Alegerea tigarii electronice. Este adevarat ca tigara electronica nu a demonstrat eficienta foarte mare in demersul de a te lasa de tutun, insa este la fel de adevarat ca este mult mai sanatoasa. Tocmai de aceea, poate fi un pas intermediar pentru cei care doresc sa se lase definitiv de tutun.

2) Un plan foarte bine facut. Un plan pentru renuntare la tigari poate sa fie reteta succesului. Acesta trebuie sa includa scopul si perioada. Renuntarea se poate face treptat, cu alegerea tigarii electronice si micsorarea dozei de nicotina odata cu trecerea timpului.

3) Gasirea unor persoane care sa ofere suport. Este foarte important si sa fie gasita o persoana, sau chiar mai multe persoane care sa ajute in demersul de a renunta la tigari. Acest persoane pot oferi sfaturi pot atrage atentia in momentul in care iti iei o tigara din pachet sau pot sa faca diverse activitati alaturi de tine.

4) Gasirea unor activitati care sa te tina ocupat. Daca vrei sa te lasi de tutun trebuie sa faci altceva, in asa fel incat sa nu te plictisesti. De cele mai multe ori, oamenii fumeaza in momentul in care au cateva momente libere. Daca nu ai acele momente libere, timpul fara tigari va trece mult mai usor.

5) Mizeaza pe asteptare. Obisnuieste-te sa astepti pentru o tigara. In momentul in care iti doresti sa fumezi incearca sa amani cat mai mult momentul pana in care sa aprinzi tigara. Daca faci asta, in scurt timp numarul de tigari fumate va fi din ce in ce mai mic iar sansele de a renunta la acest vitiu atat de neplacut vor creste considerabil.

A te lasa de tutun este greu, insa nu imposibil, asadar, daca iti doresti cu adevarat sa te lasi, o poti face .

0 Shares
You May Also Like