Sfaturi cumparare ochelari de ski

0 Shares
0
0
0

In lumina puternica, nuantele intunecate, cum ar fi cuprul, maro inchis, gri inchis si verde inchis, va vor mentine mai confortabil ochii in timp ce vor creste contrastul. Obiectivele gri sunt, de asemenea, bune pentru a va permite sa vedeti culori reale.

O acoperire in oglinda (sau “flash”) imbunatateste eficacitatea lentilelor colorate prin reflectarea luminii solare, astfel incat sa nu penetreze obiectivul. Acest lucru scade VLT-ul obiectivului si il face o alegere excelenta pentru zilele luminoase si insorite.

Pentru apus si noapte, folositi numai lentile transparente, deoarece acestea au cel mai inalt VLT, permitand cea mai mare lumina sa vina in ochii dumneavoastra.

Luati in considerare ochelarii cu lentile fotochromice, care devin automat mai usoare sau mai intunecate, pe masura ce se schimba lumina. De obicei, ele sunt disponibile fie in culorile gri, fie in cele maro.

Lentilele interschimbabile devin din ce in ce mai obisnuite in ochelari de schi si ochelari de soare sport. Ele va permit sa comutati lentile atunci cand conditiile de lumina se schimba.

Mai multi producatori ofera ochelari de scki special pentru fete cu poduri de nas superficiale si pometi inalti. Este prezentata versiunea Asia Fit a Oakley Flight Deck XM Prizm cu un design fara rim. Puteti alege si ochelari de schi pe Lensa.

Verificati diagramele de culori ale lentilelor de pe site-urile producatorilor de ochelari de schi. Poate fi dificil sa alegeti dintre numeroasele lentile disponibile, dar diagramele fabricantilor specifica de obicei cat de mult VLT ofera tentaculele si conditiile de lumina pe care le lucreaza cel mai bine.

De fapt, atunci cand alegeti o ochelari de schi, priviti mai intai caracteristicile lentilelor. Lentilele sunt cea mai importanta parte – totul este fie sistemul de suport, fie declaratia de moda.

Protejati-va ochii de stralucire. Lentilele polarizate reduc stralucirea de la lumina soarelui care reflecta pe pante si sunt excelente atunci cand sunt luminate. Dar poate ca acestea nu sunt ideale pana la sfarsitul zilei cand apar umbre lungi in zapada, deoarece de obicei sunt facute cu o nuanta mai inchisa decat cele mai multe lentile de soare.

Insistati asupra protectiei luminii ultraviolete. UVA si UVB sunt cele mai importante raze pentru a va proteja. Prea multa expunere la UV pe termen scurt va poate da o arsura dureroasa pe ochi, numita fotokeratita.

Radiatiile UV pe termen lung va pot deteriora permanent ochii si pot duce la cataracta si alte boli oculare. Cautati ochelari de protectie si ochelari de soare care blocheaza 100% din aceste raze, care sari de pe zapada si in ochii dvs. chiar si in zilele tulbure.

Cautati o viziune periferica buna. Stilurile mai noi, cu un profil inferior se potrivesc mai bine cu o casca si arata mai rau decat stilurile traditionale cu lentile mari. Dar daca alegeti aspectul cu profil redus, asigurati-va ca aveti suficienta viziune periferica (laterala) – unii ochelari de protectie indeparteaza imaginea.

In mod ideal, ar trebui sa puteti vedea la 180 de grade de la o parte la alta, pentru a va ajuta sa evitati schiorii si pilotii. Daca preferati ochelari de soare, alegeti un stil de ochelari cu cea mai mica cantitate de distorsiune pe laturile pe care le puteti gasi.

0 Shares
You May Also Like