Tot ce trebuie sa stii despre incarcatoare auto

Tot ce trebuie sa stii despre incarcatoare auto

0 Shares
0
0
0

Odata cu aparitia din ce in ce mai diversificata pe piata a dispozitivelor care se pot alimenta cu ajutorul Usb-ului, precum smartphone-urile, tabletele si alte aparate GPS, un incarcator auto USB a devenit aproape indispensabil pentru cei care detin o masina. Un incarcator USB care se conecteazala bricheta masinii a devenit astfel un accesoriu foarte util.

Un astfel de incarcator auto care poate fi achizitionat la un pret destul de scazut este util pentru a obtine o viteza de incarcare rapida. De altfel, porturile USB ale masinii ofera o putere de numai 1A, ceea ce este insuficient pentru incarcarea smartphone-urilor si tabletelor de ultima generatie la viteza mare.

Daca utilizati o aplicatie precum Waze sau Google Maps, portul USB al unei masini nu poate reincarca telefonulsuficient de repede pentru a avea bateria complet incarcata la sosire. Un incarcator auto USB care se conecteaza la bricheta permite incarcarea a doua sau mai multe dispozitive la viteza mare. Acest lucru permite utilizatorilor de smartphone sa foloseasca in acelasi timp GPS-ul si sa aiba o baterie de 100% la sosire.

Daca incarcatorul auto pe care il aveti este mai vechi, este posibil ca acesta sa aiba iesire de doar 1A. Unul mai recent va va permite sa incarcati mai repede telefonul si tableta in acelasi timp. Daca vechiul incarcator nu dispune decat de un singur port USB, unul cu 2 sau 4 porturi este mult mai practic pentru incarcarea in acelasi timp a unui telefon, a tabletei si a dispozitivului GPS.

Daca incarcatorul de care dispuneti furnizeaza cel putin 2A pentru fiecare port USB, nu este nevoie sa cumparati un model mai nou. In acest caz, diferenta de viteza de incarcare este minima si nu justifica achizitionarea unui incarcator nou.

Ce incarcator auto este mai rapid?

Un incarcator Qualcomm Quick Charge 3.0 permite incarcarea unui dispozitiv compatibil de 4 ori mai repede decat cu un incarcator clasic. Un incarcator cu o iesire USB-C este, de asemenea, mai rapid, insa exista putine dispozitive compatibile cu acesta. USB-C este capabil de transmiterea unei puteri de 100 watt (20V pana la 5A maxim) in mod bidirectional. Asadar, este posibila chiar si incarcarea unui calculator cu un astfel de incarcator.

Aukey Quick Charge 3.0 este un incarcator auto de ultima generatie. Acesta este certificat Quick Charge 3.0 avand un port USB-C si doua porturi USB care livreaza cel mult 3A; permite reincarcarea ultimelor modele de telefoane mobile. Momentan, dispozitivele compatibile cu USB-C sunt Google Nexus 6P, Nexus 5X (5V/3A), Lumia 950, Lumia 950XL, Oneplus2, Macbook 2015, ZUK Z1, Xiaomi M5. Modelele compatibile cu Qualcomm Quick Charge 3.0 sunt Samsung Galaxy S6 Edge Plus, Note 5, S6, Note 4/Edge, LG v10, LG G Flex2, LG G4, Sony Xperia Z5, Z4, Z4 Tablet, Xperia Z3+, HTC One M9, HTC One (M8), HTC One A9, Google Nexus 6.

Exista numeroase modele de incarcatoare auto USB cu conectare la bricheta. Pentru a alege modelul potrivit trebuie sa tineti seama in primul rand daca doriti incarcare dubla cu 2 porturi USB, incarcare cu 4 porturi USB, incarcare rapida, la cea mai mare putere sau un incarcator mic. In functie de aceste criterii faceti alegerea potrivita.

0 Shares
You May Also Like