Merită să crezi în vise și să încerci să le găsești interpretarea

Merită să crezi în vise și să încerci să le găsești interpretarea?

0 Shares
0
0
0

Despre natura viselor și despre neîncrederea în vise. Află dacă se poate avea încredere în vise. Cum ar trebui să privească omul visele profetice.

Oare trebuie să avem încredere în vise?

Încercările de a studia originea viselor și influența lor asupra oamenilor au fost făcute de secole. În Egiptul antic, se credea că somnul este o sursă de revelații divine, așa că aleșilor li se permitea să doarmă pe paturi consacrate pentru a primi înțelepciunea zeilor. Iar oamenii care vedeau vise vii au fost în general considerați aproape profeți, visele lor fiind înregistrate pe papirus.

Desigur, au trecut mulți ani de atunci, iar oamenii de știință au abandonat astfel de teorii. Totuși, somnul este încă unul dintre principalele mistere ale omenirii, deși unele fapte interesante despre somn sunt deja cunoscute. Așadar, află dacă merită să crezi în vise și să încerci să le găsești interpretarea.

Ce se știe despre vise

Visele vin la noi în timpul somnului REM, care apare la aproximativ 90 de minute după adormire. Tocmai în acest moment creierul se află în starea cea mai activă. Apropo, uneori această fază a somnului poate fi absentă din diverse motive, așa că putem petrece noaptea fără a vedea vise. Se mai știe că într-o noapte putem contempla de la 3 la 6 vise, cu durata de la 5 la 20 de minute fiecare, dar ne amintim, de regulă, de cel care a fost visat ultimul.

Experții definesc somnul ca un proces de gândire, care în cele mai multe cazuri este un fel de continuare a evenimentelor care s-au întâmplat cu o persoană în timpul zilei, doar că toate emoțiile și evenimentele sunt sub formă de metafore și simboluri care necesită interpretare.

În timpul somnului, activitatea creierului are loc diferit decât în ​​timpul stării de veghe – unele zone încep să funcționeze mai activ, altele își opresc complet activitatea. De exemplu, cortexul prefrontal, care este responsabil pentru gândirea rațională, este complet deconectat de procesul de lucru, dar amigdala, care controlează emoțiile, intră într-o fază de activitate crescută. De aceea, când vedem vaci zburătoare și un copac care vorbește, de exemplu, în vis, percepem acest lucru ca pe un eveniment complet natural.

Destul de ciudat, dar în vis continuăm să ne gândim la problemele noastre, realizările, eșecurile, precum și la planurile de viitor. Și în timp ce suntem în starea inconștientă, suntem concentrați maxim pe problemele care ne preocupă. Prin urmare, este foarte posibil ca răspunsurile la ele să ne vină și în această stare.

Vise profetice

Pe această temă, chiar și printre experți, există dezbateri aprinse și, ca în orice problemă, există întotdeauna cel puțin două părți. Susținătorii abordării raționale sunt ferm convinși că anume experiența unei persoane se manifestă sub formă de simboluri în vis, iar cealaltă jumătate consideră că visele pot fi prevestitoare ale evenimentelor viitoare și există dovezi istorice în acest sens.

Abraham Lincoln, cu trei zile înainte de asasinat, a avut un vis în care a asistat la propria înmormântare și și-a văzut propriul trup închis, despre care i-a povestit soției și mai multor prieteni când s-a trezit.

Carl Jung a ținut evidența visurilor sale terifiante despre Europa „moartă” cu ceva timp înainte de Primul Război Mondial.

Astfel, probabil fiecare persoană, cel puțin o dată în viață, a fost martoră la modul în care visele, după un timp, au fost întruchipate în realitate. Desigur, până în momentul acestei întruchipări este imposibil să se stabilească dacă visul a fost profetic, de aici vin și toate dificultățile de interpretare.

Sigmund Freud a scris în lucrările sale că somnul nu este altceva decât conflicte și dorințe reprimate și suprimate inconștient, care deseori țin din copilărie. Părerile sunt multe, dar oricum ar fi, în orice caz, este clar că visele nu se întâmplă doar, ci prin ele comunică subconștientul nostru cu noi, pe care nu le auzim întotdeauna în starea de veghe.

Interpetarea viselor

Dacă sunteți cu adevărat interesat să învățați cum să interpretați visele, experții recomandă să începeți cu un jurnal special în care veți înregistra visele, precum și evenimentele și experiențele care au avut loc în timpul zilei și să efectuați analize ulterioare. Va dura puțin timp înainte de a începe să identificați coincidențe între imaginile nocturne și evenimentele din timpul zilei. De exemplu, după o dezamăgire puternică trăită în timpul zilei, noaptea s-ar putea să vă aflați în epicentrul unui accident de avion, după un atac teribil al unui urs în vis, o rudă neașteptată va veni brusc în vizită dimineața, iar interpretând ce înseamnă când visezi mireasă, ar putea simboliza:

  • A vedea o mireasă – așteptare;
  • A te vedea ca o mireasă – pericol;
  • Mireasă obosită și bolnavă – nu veți fi mulțumit de succesul și acțiunile prietenilor voștri:
  • A săruta o mireasă – împăcare fericită a prietenilor;
  • Mireasa îi sărută pe alții – prevestește mulți prieteni și plăceri.

De asemenea, puteți încerca să înțelegeți visele logic. De exemplu, dacă în vis vă vedeți ca un copil mic stând într-o cușcă, atunci în realitate s-ar putea să simțiți foarte bine neputința și limitările, care sunt întruchipate în vis sub forma unei cuști. Într-un cuvânt, intuiția și instinctul vostru interior acționează ca un asistent: agățați-vă de corzile potrivite în procesul de gândire și ceva va răspunde în interior.

Mai mult, merită luat în considerare faptul că uneori visele pot să nu aibă nicio semnificație și să reproducă ceea ce creierul preia în timpul odihnei din mediu. De exemplu, dacă dormiți într-o cameră cu televizorul pornit, unde se difuzează un film de groază, toate sunetele care vin de la difuzoare vor fi recepționate de creier și transferate în vis, unde veți deveni un participant activ la evenimente. De aceea, ar trebui să vă odihniți într-un mediu calm.

Perspectiva viselor

O mulțime de informații utile sunt ascunse în vise pe care trebuie să le cunoaștem și să le luăm în considerare în viață. Acestea pot fi indicii de viitor, sfaturi valoroase, precum și avertismente că este timpul să slăbim presiunea și să facem o pauză. Somnul nu este doar despre imagini, ci singurul moment al zilei în care creierul nostru este cu adevărat concentrat asupra noastră, a problemelor noastre, a obiectivelor noastre, iar acest lucru ar trebui folosit.

Bonusul creativ pe care îl poate aduce un vis nu poate fi subestimat. De exemplu, una dintre cele mai populare picturi ale lui Salvador Dali, “Persistența memoriei”, i-a apărut inițial artistului într-un vis, exact așa cum ideea filmului “Inception” i-a venit lui Christopher Nolan în visele sale de noapte. Cine știe, poate următoarea idee genială vă va veni vouă? Păcat că, conform statisticilor, uităm aproximativ 95% din vise imediat după trezire…

Concluzie

Așadar, experiența istorică a omenirii și experiența personală a oamenilor arată clar că somnul este un indiciu minunat pentru starea psiho-emoțională actuală și, uneori, evenimente viitoare, așa că cu siguranță nu va fi de prisos să ascultați de ele.

0 Shares
You May Also Like