iPhone 7 – performante mai bune si o camera impresionanta

Share Button

iphone7-performante-mai-bune-si-o-camera-impresionantaIn afara de finisarea glossy si de capabilitatea de rezistenta la apa, exista si alte noutati o data cu aparitia noului iPhone 7. Cauti service pentru  reparatii iPhone? Cel mai bune este la Service-Gsm.ro.

In primul rand, puterea de procesare este dubla fata de modelul precedent. iPhone 7 si iPhone 7 Plus utilizeaza acum noul procesor si in acelasi timp cel mai puternic procesor creat vreodata de Apple pentru device-urile mobile si anume A10 Fusion.

Acesta este un procesor pe 64 de biti, quad core, cu 40% mai puternic decat cel de pe iPhone 6 sau iPhone 6 Plus. Apple declara ca este de 120 de ori mai rapid, decat procesorul original de pe primul iPhone.


Primele 2 core-uri sunt pentru actiunile de inalta performanta, iar celelalte 2 pentru eficienta in utilizare. Apple a conceput design-ul controller-ului in asa fel incat acesta optimizeaza foarte bine folosirea core-urilor in functie de aplicatia care ruleaza pe smartphone.

De exemplu, daca doar iti verifici e-mail-ul, aceasta actiune va fi controlata de ultimele 2 core-uri (cele pentru eficienta), un lucru bun, pentru ca astfel se salveaza din durata de viata a bateriei. Daca te joci sau vizionezi clipuri pe youtube, toata procesarea este preluata de primele 2 core-uri, fiind ajutate si de celelalte 2 in caz de nevoie.

S-a imbunatatit foarte mult si chipset-ul grafic, noua placa video existenta pe iPhone 7 fiind cu 50% mai rapida decat cea de pe iPhone 6. Bateria are si ea o durata de viata mai buna, cu cel putin 2 ore fata de un iPhone 6s.
Camerele duale.

iPhone 7 are o camera excelenta sau cel putin asa declara momentan compania. Dar va trebui sa platesti ceva mai mult (pentru modelul 7 Plus), adica varianta de 5.5 inch, daca vrei o camera si mai buna decat atat. Asta deoarece iPhone 7 Plus este primul iPhone cu sistem dual-camera.

Dar sa incepem cu iPhone 7 simplu: acesta are un senzor de 12 megapixeli, cu stabilizare optica si lentile de tip wide-angle de 28 mm, cu apertura f/1.8. Senzorul in sine este unul de mare viteza, fiind cu aproximativ 60% mai rapid decat cel existent pe iPhone 6. Este de asemenea si mai eficient din punct de vedere al consumului de energie.

Noul procesor de imagine de pe iPhone 7, ofera o latime de banda de doua ori mai mare si chiar si flash-ul disponibil a primit un upgrade – acum are 4 led-uri, ce ofera cu 50% mai multa putere de iluminare. Un nou senzor de flicker, adauga si el lumina artificiala, pentru a face imaginile mai luminoase, mai ales atunci cand fotografiati in conditii de luminozitate scazuta.

Camera poate detecta cu succes fetele persoanelor din cadru si ofera culori vii, bine saturate. Exista multe aspecte ce pot fi setate inainte de a face o fotografie si acestea sunt: iso-ul, balansul de alb (white balance), reducerea zgomotului de imagine (noise reduction), etc. Apple declara ca procesorul face peste 100 de milioane de operatiuni, de fiecare data cand faci o fotografie, totul intr-un timp de 25 de milisecunde.

Daca iti place arata si altora!


'iPhone 7 – performante mai bune si o camera impresionanta' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.