De ce trebuie sa tii cont cand cumperi un monitor?

De ce trebuie sa tii cont cand cumperi un monitor?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care iti cumperi un calculator complet, cu siguranta unitatea centrala vine la pachet cu un monitor, cu tastatura, cu mouse-ul si cu sistemul de boxe, asa ca nu mai ai de cumparat nimic pentru a putea folosi echipamentul.

Atunci cand insa iti cumperi calculatorul pe bucati, cu siguranta pe langa unitatea centrala mai trebuie sa cumperi toate celelalte componente pe care le-am amintit anterior in articol.

Dupa unitatea centrala, cea mai mare atentie ii trebuie acordata monitorului, iar aici trebuie mentionat faptul ca alegerea unei asemenea componente nu este atat de simpla precum pare la prima vedere, mai ales pentru ca poti sa gasesti atat monitoare noi, cat si monitoare second hand.

In cazul in care esti un utilizator normal de PC, si nu folosesti calculatorul nici pentru gamming, si nici nu lucrezi in IT, atunci cu siguranta poti sa te orientezi cu incredere spre un monitor second hand, care este perfect pentru a fi folosit in aceste scopuri.

Daca iti doresti insa un monitor mai performant, atunci cu siguranta trebuie sa tii cont de anumite aspecte foarte importante in alegerea monitorului, iar aici am putea sa incepem de exemplu cu dimensiunea.

Dimensiunea monitorului este extrem de importanta, iar aici trebuie precizat faptul ca pe piata se gasesc in prezent monitoare cu dimensiunile cuprinse intre 19 si 30 de inch, iar aici trebuie amintit ca in functie de marimea monitorului este pretul. Cu cat monitorul este mai mare, cu atat el este mai scump.

Cele mai des achizitionate monitoare sunt cele cu dimensiunile de 22-24 inch, pentru ca ele sunt ideale si pentru a naviga pe internet, si pentru a viziona filme, si pentru gamming, dar si pentru a lucra de acasa pe ele.

Un alt aspect foarte important, si care conteaza foarte mult atunci cand vine vorba despre alegerea unui monitor, este fara doar si poate rezolutia, iar aici trebuie amintit faptul ca exista monitoare mai vechi, dar exista si monitoare Full HD sau monitoare 4K, adica monitoare 4 X Full HD.

In ceea ce priveste raportul calitate pret al acestor monitoare, cu siguranta cele Full HD sunt recomandate, pentru ca sunt mai ieftine cu mult decat cele 4K, iar diferente majore intre ele privind calitatea nu sunt.

Cat despre monitoarele Full HD, ele sunt mai scumpe decat cele de generatie veche, insa infinit mai performante, asa ca din toate punctele de vedere, cea mai inspirata alegere ar fi un monitor Full HD.

Atunci cand vine vorba despre alegerea unui monitor pentru calculator, multi utilizatori tin cont si de brandul producator, insa cu siguranta brandul nu conteaza. Monitoarele fie ca sunt de la LG, Dell, Samsung sau orice alt producator, functioneaza la fel, in functie de specificatiile tehnice avute.

Nu in ultimul rand, atunci cand vine vorba de alegerea unei asemenea componente, conteaza foarte mult pretul, insa acesta depinde foarte mult in functie de specificatiile tehnice ale monitorului.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii care conteaza in momentul cumpararii unui monitor pentru PC.

0 Shares
You May Also Like
Ce este o priza de curent ?

Ce este o priza de curent ?

Ideea de priza este folosita pentru a se referi la elementul care, intr-o instalatie electrica, are caneluri pentru introducerea pinilor. Este important sa retineti…
Citeste Tot