Ce fac atunci cand mi se defecteaza alimentatorul laptopului?

Ce fac atunci cand mi se defecteaza alimentatorul laptopului?

0 Shares
0
0
0

Pe piata exista foarte multe modele de alimentator laptop. Acesta este dispozitivul fizic care alimenteaza cu energie electrica bateria. Toate aceste alimentatoare se diferentiaza in fuctie de grosimea sau lungimea mufei. Un alt tip de diferentiere este reprezentat de amperaj si voltaj.

In momentul in care laptopul dumneavoastra nu mai porneste, primul lucru care ar trebui verificat este alimentatorul sau. Trebuie verificate atat mufa incarcatorului, cat si plasticul protector al mufei alimentatorului.

In cazul in care detineti un alimentator defect, iar acesta nu se mai poate repara, atunci cel mai indicat ar fi sa achizitionati un nou alimentator sau unul second hand. De asemenea in momentul defectionarii unui alimentator pentru laptop, este indicat sa verificati atat voltajul cat si  amperajul. Toate aceste informatii sunt trecute pe partea exterioara a alimentatorului.

In primult rand, dupa ce sunteti siguri ca alimentatorul nu mai poate fi reparat si v-ati decis sa cumparati unul nou, trebuie sa fiti atenti la mai multe detalii. Unul dintre ele ar fi ca noul alimentator sa aiba aceleasi valori ale voltajului si amperajului ca si vechiul alimentator.

Trebuie sa fiti siguri ca diferenta sa nu fie prea mare si, in consecinta sa cumparati un alimentator cu cele doua valori mult prea mari sau, dimpotriva, mult prea mici. In cazul in care noul alimentator prezinta valori ale amperajului si ale voltajului mult prea mici, laptopul dumneavoastra nu se va mai putea incarca asa cum trebuie, iar, in consecinta, riscati ca device-ul dumneavoastra sa se strice.

Pe de alta parte, achizitionarea unui alimentator cu voalori mult prea mari nu este o asa mare problema. Daca noul incarcator prezinta o putere mult mai mare comparativ cu vechiul incarcator, nu este nicio poblema deoarece un laptop isi poate lua puterea de care are nevoie pentru a fi incarcat corespuzator, important este sa aiba de unde extrage toata aceasta putere.

Multe dintre alimentatoarele de laptop care se pot gasi pe Internet au preturi mult mai ridicate in cazul in care provin de la firma originala. De asemenea tot in mediul online exista si cateva replici care pot functiona similar, in schimb acestea se pot defecta mult mai repede.

Se recomanda, de obicei, sa achizitionati incarcatoare originale pentru a mentine atat durata alimentatorului cat si durata laptopului de viata mult mare, fara a fi nevoiti sa achizitionati noi incarcatoare la un scurt interval de timp. Achizitionand un alimentator original de laptop aveti totodata garantia ca durata sa de functionare va fi mult mai mare si functionarea sa va fi optima.

Un sfat util pentru utilizatorii de laptopuri ar fi acela sa aiba mult mai multa grija de alimentator. Daca acesta este defect poate sa produca pagube foarte mari.

Asadar, ar fi mult mai bine daca ati scoate incarcatorul laptopului din priza in momentul in care plecati de acasa pentru a evita eventualele pagube. In cazul in care incarcatorul dumneavoastra se strica, cel mai indicat este sa achiztionati din mediul online unul nou asemanator cu cel vechi.

0 Shares
You May Also Like
Ce este o priza de curent ?

Ce este o priza de curent ?

Ideea de priza este folosita pentru a se referi la elementul care, intr-o instalatie electrica, are caneluri pentru introducerea pinilor. Este important sa retineti…
Citeste Tot