Cele mai intalnite defectiuni ale laptopului
Share Button

In momentul in care vine vorba despre achizitionarea unui laptop, utilizatorii au trei variante la alegere, astfel ca daca isi doresc un echipament performant si dispun de o suma mai mare de bani, isi vor indrepta atentia spre un laptop nou.

Cei care nu dispun de o suma mare de bani pentru a-si cumpara un laptop nou, insa care isi doresc un echipament performant, mai mult ca sigur isi vor indrepta atentia spre un laptop refurbished, care cu siguranta va fi un echipament de calitate, cumparat la un pret foarte atractiv.

Cei care isi doresc un laptop ieftin, pe care sa il utilizeze ocazional, cu siguranta nu isi vor indrepta atentia nici macar spre un echipament refurbished, ci mai degraba vor opta pentru un model second hand, insa un astfel de model are sanse mari sa se defecteze.

Si daca tot am adus in discutie acest aspect, in cele ce urmeaza vom vorbi despre cele mai des intalnite defectiuni ale laptopurilor.

Cea mai costisitoare reparatie a unui laptop, cu siguranta consta in inlocuirea placii de baza, iar defectarea acesteia poate avea o multime de cauze, motiv datorita caruia trebuie sa urmezi cu atentie instructiunile producatorului, astfel incat placa de baza sa functioneze la capacitate maxima, si sa functioneze corespunzator.

Adaptorul Jack/AC este si el predispus unor defectiuni, insa aceste defectiuni de cele mai multe ori sunt cauzate de modul in care utilizatorul este obisnuit sa bruscheze intrarile pentru mufa. In momentul in care aceasta piesa este defecta, nu se mai poate realiza in mod corespunzator conexiunea, astfel ca microfonul si castile nu vor mai putea functiona.

Sunt sanse foarte mari ca in timp sa se defecteze si display-ul echipamentului, iar un ecran laptop de regula nu mai functioneaza fie datorita unui soc mecanic, fie cedeaza datorita faptului ca a fost utilizat intens o perioada indelungata de timp.

Din fericire, un ecran pentru laptop nu are un pret foarte mare, si nici nu este o operatiune foarte complicata, asa ca in cazul in care iti duci echipamentul la service, inlocuirea ecranului se va face in cel mai scurt timp.

Tastatura laptopului se poate defecta si ea destul de des, iar cel mai des intalnit motiv datorita careia tastatura a cedat, a fost varsarea lichidelor peste taste. Atunci cand utilizezi laptopul, nu este recomandat sa ai langa echipament suc, cafea, apa sau alte lichide.

O alta componenta a laptopului care se poate defecta destul de rapid, este venilatorul procesorului, care de foare multe ori este suprasolicitat datorita temperaturilor mari pe care le genereaza procesorul.

Aceasta piesa se defecteaza si datorita acumularii de praf sau acumularii de alte particole, care se pot depune pe motorul si paletele ventilatorului.

Cu siguranta un laptop poate intampina si alte probleme, insa acestea ar fi cam cele mai des intalnite probleme si defectiuni pe care le pot intalni si suferi aceste echipamente, insa din fericire, se pot gasi in fiecare oras mai multe service-uri care repara PC-uri si laptopuri, ceea ce inseamna ca daca ti se defecteaza echipamentul, nu trebuie sa iti cumperi neaparat altul, pentru ca ai unde sa il duci la reparat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.