Ce tipuri de boxe pentru computer exista si ce ar trebui sa alegi?

0 Shares
0
0
0

Pana in urma cu cativa ani, boxele pentru computer erau percepute ca o adaugire la un set de calculatoare, iar astazi modelele moderne pot inlocui cu succes dispozitivele Hi-Fi. Seturile de boxe difera in principal prin numarul de difuzoare. Cele mai simple seturi de difuzoare de computer, denumite 2.0, constau, dupa cum poti ghici, din doar doua coloane, sarcina acestora fiind de a transfera fiecare tip de sunet.

Acestea emit minime, medii si maxime, dar nu te poti astepta la un sunet perfect de la ele. Acest tip de difuzor este cel mai potrivit pentru utilizatorii ocazionali de computere care nu vizioneaza filme pe computer si nu folosesc casti pentru jocuri. Totusi, daca vei alege boxe calculator PC Bose Companion 20, vei ramane uimit de aspectul elegant si sunetul puternic care va umple incaperea.

Exista, de asemenea, pe piata seturi de difuzoare cu bas separat, denumite 2.1. Au un woofer suplimentar. O astfel de configuratie a difuzoarelor va fi, fara indoiala, mult mai buna la transmiterea sunetului in timpul jocurilor pe computer. In acelasi timp, orice piesa muzicala poate castiga datorita sunetelor pe care le emit, avand in vedere tonurile mai clare. In aceasta categorie de boxe pentru calculator vei avea la indemana numeroase modele de calitate, cu un subwoofer decent, la preturi foarte bune.

Cele mai dorite sunt difuzoarele de tip 5.1, care utilizeaza sunet multicanal emis in jocuri si filme. Aceste seturi sunt compuse din 6 piese, dintre care 5 boxe prin satelin si un subwoofer. Este evident de ce sunt cele mai populare, daca vei lua in calcul calitatea si experienta oferita.

Cele mai avansate seturi de boxe pentru computer sunt seturi 7.1, care au sapte sateliti si un subwoofer. In acest caz, cele doua difuzoare sunt plasate in spatele ascultatorului.

Cand cumperi boxe pentru computer, fii atent la o serie de parametri ai acestora, care includ calitatea manoperei, sunetul, efectele furnizate si, desigur, pretul. Daca te hotarasti pentru un set mai ieftin de boxe, ar trebui sa iei in calcul alegerea dintre calitatea manoperei si sunetul bun si sunetul surround.

Poti avea atat manopera perfecta, sunetul surround si sunetul clar, desi un set de boxe care indeplinesc aceste cerinte va costa destul de mult. Trebuie sa stii si ca boxele din plastic slab construite, inchise in carcase artificiale, nu vor reusi sa redea sunetul cel mai corect.

Cand cumperi boxe, poti privi mai atent, deoarece un ambalaj placut, la prima vedere – solid, poate ascunde difuzoarele slabe. La cumparare, merita sa folosesti boxele, ceea ce iti va permite sa descoperi calitatea sunetului.

Atunci cand achizitionezi boxe sau un sistem audio pentru calculator, nu trebuie sa omiti un alt parametru important, si anume, puterea acestora. Unii producatori de astfel de sistem aleg sa specifice in detaliile tehnice puterea seturilor ca puterea PMPO, desi ceea ce este important de cunoscut este valoarea puterii exprimata in RMS. De aceea, atunci cand vei achizitiona un astfel de produs, poti cere informatiile detaliate despre fiecare sistem audio in parte.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like