Cum se alege un laptop second hand?

0 Shares
0
0
0

Fiecare utilizator de laptop, in momentul in care considera ca a sosit timpul sa isi inlocuiasca echipamentul pe care il are acasa, are la dispozitie trei categorii de produse, din care isi poate alege mai apoi un model pe care il considera ideal.

In primul rand, ai la dispozitie categoria de laptopuri noi, si este evident faptul ca dintre toti utilizatorii de laptopuri, majoritatea se gandesc sa isi cumpere un produs nou, iar acest lucru este firesc, daca stai sa te gandesti la faptul ca produsul nu a mai fost utilizat de catre o alta persoana, si poate avea performante remarcabile.

Preturile acestor echipamente sunt insa destul de mari, motiv pentru care multi dintre utilizatorii de laptopuri isi vor indrepta atentia spre echipamentele refurbished, datorita faptului ca acestea pot sa fie la fel de performante precum modelele noi, insa au avantajul faptului ca sunt mai ieftine.

In cazul in care nu prea iti surade ideea de a cumpara un model nou, fie datorita faptului ca acesta costa multi bani, insa nici nu alegi un model refurbished, pentru ca nu vei folosi foarte mult produsul, astfel ca vei cauta o solutie mai ieftina, poti sa iti cumperi un laptop second hand.

Alegerea unui laptop second hand, cu siguranta poate sa iti puna anumite probleme, mai ales in cazul in care nu esti un specialist in acest domeniu, pentru ca in primul rand va trebui sa iti cunosti toate nevoile, si scopurile in care vei folosi produsul, iar mai apoi trebuie sa tii cont si de alte aspecte.

Un detaliu important pe care trebuie sa il ai in vedere, este acela ca va trebui sa studiezi putin piata laptopurilor, astfel ca vei putea sa faci diferente intre categoriile de produse. Stim cu totii faptul ca produsele noi sunt cele mai scumpe, iar apoi cele refurbished, in timp ce laptopurile second hand sunt cele mai ieftine.

Trebuie sa te informezi si in ceea ce priveste popularitatea brandurilor, pentru ca ar fi ideal sa iti poti cumpara un produs de la un brand de top precum Dell, HP sau Lenovo de exemplu.

Dimensiunile echipamentului sunt si ele foarte importante, si trebuie sa tii cont destul de mult de acest aspect, mai ales daca in fiecare zi, transporti laptopul de acasa si pana la servici, dus – intors. In acest caz, in mod evident alegerea ideala pentru tine este un notebook.

Se stie faptul ca laptopurile second hand sunt cele mai ieftine, insa trebuie sa te interesezi de mai multe modele, si sa faci un raport calitate – pret, intre mai multe echipamente second hand. Este evident faptul ca un laptop foarte ieftin, nu va avea performante remarcabile, motiv pentru care trebuie sa tintesti putin mai sus.

In cazul in care insa, iti vei alege un produs second hand, care sa coste aproximativ 700 – 800 de lei, atunci in mod evident vei putea sa ai asteptari mari de la produs, pentru ca performantele sale vor fi pe masura. Tinand cont de acest aspect, se poate spune ca un astfel de laptop, indiferent de brandul producator, are un raport calitate – pret, excelent.

Deci, nu este chiar atat de usor precum pare, sa alegi un laptop second hand, insa nici nu este extrem de dificil. Trebuie doar sa ai rabdare si sa cauti cele mai bune solutii pentru tine.

0 Shares
You May Also Like
Ce este o priza de curent ?

Ce este o priza de curent ?

Ideea de priza este folosita pentru a se referi la elementul care, intr-o instalatie electrica, are caneluri pentru introducerea pinilor. Este important sa retineti…
Citeste Tot