De ce se practica incinerarea umana?

De ce se practica incinerarea umana?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care nu stiati, in ultimii ani, in Romania numarul incinerarilor persoanelor decedate a crescut considerabil. Exista mai multe motive datorita carora romanii aleg sa isi incinereze decedatii, iar in randurile care urmeaza ale acestui articol aveti posibilitatea de a afla mai multe detalii referitoare la motivele datorita carora, aleg in prezent romanii sa isi incinereze decedatii.

In primul rand, exista situatii in care cei decedati au precizat inainte de a muri ca doresc sa fie incinerati, iar in aceste conditii, cei ramasi in urma au ales sa se conformeze. Au cautat informatii cu privire la locul in care isi pod duce decedatii pentru incinerare, iar cand decesul a avut loc, au si sunat la crematoriu.

Apoi, au existat situatii in care familiile greu incercate au ales sa isi incinereze decedatii din motive financiare. Dupa cum bine se stie, incinerarea umana este mai ieftina decat inhumarea, iar acesta este un motiv intemeiat pentru care familiile greu incercate sa aleaga aceasta solutie.

Exista si alte motive, precum dificultatile de a gasi un loc de veci disponibil, mai ales in orasele mari ale tarii, iar din acest motiv familiile indoliate aleg incinerarea decedatilor. In mod evident, in Romania va creste numarul incinerarilor umane, dat fiind faptul ca in marile orase exista foarte putine sanse de a aparea noi cimitire. Este evident acest lucru pentru ca terenurile de obicei sunt proprietati private, iar proprietarii construiesc acolo locuinte, pe care le vand la preturi foarte mari.

Tinand cont de toate cele mentionate anterior, este firesc sa se practice din ce in ce mai des incinerarea umana, care are loc intr-un crematoriu precum Proignis.

Incinerarea are loc doar dupa ce familia prezinta documentele necesare (certificat de deces, certificat de imbalsamare, si adeverinta de incinerare). Cand cei de la crematoriu au aceste documente, va trebui ca familia indoliata sa indeparteze bijuteriile celui decedat, si daca exista stimulatoare cardiace sau alte asemenea dispozitive, acestea trebuie sa fie indepartate pentru ca exista sanse mari de explozie in caz contrar, ceea ce ar deteriora incineratorul.

Incinerarea dureaza de obicei intre o ora si trei ore, in functie de unii factori cum ar fi greutatea persoanei incinerate, materialul din care este fabricat sicriul in care este depus trupul neinsufletit in incinerator, dar si temperatura la care are loc incinerarea.

In functie de acesti factori, timpul de incinerare poate varia dupa cum spuneam intre una si trei ore. Cand este gata incinerarea, resturile ramase vor fi maruntite, iar apoi cenusa granulata va fi depusa intr-o urna si predata familiei indoliate. Ulterior, familia greu incercata poate alege sa raspandeasca in natura cenusa celui decedat, poate alege de-asemenea sa ingroape urna cu cenusa sau o poate pastra.

De mentionat este faptul ca atunci cand vine vorba despre incinerare, aceasta poate fi efectuata doar intr-un sicriu, si doar un singur sicriu poate arde in acelasi timp intr-un incinerator. Va fi adaugata o placa metalica sau o piatra sau un alt semn distinctiv cu datele celui decedat, pentru ca familia sa intre in final in posesia cenusei membrului decedat si pentru a nu exista confuzii.

De-asemenea, merita mentionat faptul ca exista situatii in care familia indoliata doreste sa asiste la procesul de incinerare. Acesta este un moment care pur si simplu sfasie inima de durere a celor aflati in aceasta situatie. Pentru ca doreste sa le fie alaturi in acest moment delicat, crematoriul le ofera posibilitatea de a asista la incinerare.

Asadar, acestea sunt cateva informatii cu privire la incinerare, care merita aduse in discutie, mai ales ca acest proces este din ce in ce mai des intalnit in Romania.

0 Shares
You May Also Like