De ce scule si unelte aveti nevoie acasa?

De ce scule si unelte aveti nevoie acasa?

Share Button

Indiferent ca locuiti la casa sau la bloc, este indicat sa detineti un set chei tubulare profesionale, gradatie metrica Crescent 110 piese, alaturi de diferite alte scule si unelte, de care mai devreme sau mai tarziu veti avea mare nevoie.

Sa dam drept exemplu acest set chei tubulare profesionale, gradatie metrica Crescent 110 piese, care dupa cum si numele o spune, contine 110 piese care sunt necesare pentru orice mester.

Este foarte important sa aveti la indemana un asemenea set de chei, chiar si in cazul in care nu sunteti tocmai cel mai bun mester, ci chemati pe cineva mai priceput sa va ajute.

Aceste chei sunt potrivite pentru diferite tipuri de munca, si le puteti folosi ori de cate ori este necesar sa strangeti sau sa slabiti ceva.

Fireste, in afara unui astfel de set de chei, cu siguranta veti avea nevoie si de diferite alte instrumente, iar in urmatoarele randuri vom prezenta cateva dintre acestea. Este improtant sa le cumparati dupa cum spuneam, chiar daca nu sunteti cel mai bun mester, si solicitati ajutorul altcuiva pentru a va ajuta.

Este posibil sa intalniti un bun mester, care insa nu dispune de acele instrumente de care aveti nevoie acasa.

Ciocan

Un cui nu poate fi batut in lemn fara ciocan. De exemplu, atunci cand faceti un gard din lemn, sau cand trebuie sa reparati un taburete din lemn si trebuie sa bateti un cui, aveti nevoie de aceasta unealta. Puteti alege un ciocan cu maner din lemn, sau chiar din fibra de sticla, in functie de preferinte.

De-asemenea, de un ciocan puteti avea nevoie chiar si in cazul in care intentionati sa bateti un cui in perete, pentru a agata un tablou sau un ceas de perete. Puteti avea nevoie de un ciocan si in diferite alte scopuri, asa ca este indicat sa cumparati o asemenea unealta.

Clesti

Asa cum ciocanul este util pentru a bate cuie in lemn sau in pereti ori in alte suprafete, este probabil ca din neatentie sa nu bateti cuiul in locul marcat, sau acesta sa nu patrunda perfect in lemn si sa trebuiasca smuls. In aceste conditii, cu siguranta veti avea nevoie de clesti, pentru a smulge cuiul. In plus, clestii pot fi folositi si pentru a taia sarma de exemplu.

Surubelnita

O serie de lucruri din casa dvs. sunt atasate cu suruburi. De exemplu, suruburile tin asamblate obiectele de mobilier. Datorita obiectelor pe care le pastrati in mobila, suruburile se pot destrange, insa avand la dispozitie o surubelnita, puteti rezolva problema in cateva momente.

Acesta este doar un exemplu pentru a intelege cand puteti avea nevoie de o surubelnita acasa, insa instrumentul se va dovedi util in foarte multe alte situatii.

Expertii spun ca acesta este instrumentul din cutia dvs. de instrumente la care veti ajunge cel mai des. Un amanunt foarte important pe care trebuie sa il mentionam, este acela ca surubelnitele pot avea cap drept, si cap stea. De preferat ar fi sa cumparati din fiecare tip cel putin o surubelnita.

Cheie reglabila

Lucrurile care nu sunt fixate cu cuie sau suruburi sunt de obicei conectate cu piulite si suruburi. Pentru a strange si a slabi acele suruburi, aveti nevoie de o cheie. O cheie reglabila functioneaza cel mai bine, deoarece isi poate modifica dimensiunea pentru a prinde pe piulite de mai multe dimensiuni diferite.

Cutit utilitar

Multe lucrari de taiere sunt dificil de facut cu foarfeca. Pentru a va descurca de fiecare data cand aveti nevoie sa taiati ceva, cel mai bun instrument este un cutit utilitar. Lama este depozitata in interiorul manerului unde nu va poate taia din greseala, si o puteti extinde dupa cum este necesar. Un cutit utilitar este de asemenea la indemana pentru marcarea crestaturilor pe scanduri, ascutirea unui creion sau in diferite alte scopuri.

Ferastrau de mana

Este util pentru a face taieturi rapide in lemn, deoarece este mult mai simplu de utilizat decat un ferastrau electric. Pana cand gasiti ferastraul electric, pana cand va pregatiti de lucru si va puneti manusile de lucru si ochelarii de protectie si pana ajungeti la sursa de energie electrica, deja cu ferastraul de mana va puteti face treaba.

Ruleta

In mod evident, ruleta este un instrument de care aveti mare nevoie acasa. Fie ca intentionati sa va schimbati mobila din living sau sa cumparati un pat nou in dormitor, trebuie sa faceti masuratori. Nu puteti estima marimea obiectelor de mobilier, ci trebuie sa aveti dimensiuni exacte, iar in acest sens, cu siguranta o ruleta este tot ceea ce doriti.

Acestea sunt asadar cateva dintre instrumentele de care cu siguranta aveti nevoie acasa. Indiferent ca stiti sa lucrati cu ele sau ca apelati la ajutorul unui mester, este important ca toate aceste instrumente sa nu lipseasca din casa dvs., pentru ca va fi dificil sa faceti rost de ele, cand aveti nevoie. Oamenii nu prea imprumuta asemenea instrumente.

Daca iti place arata si altora!


'De ce scule si unelte aveti nevoie acasa?' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.