Cum sa iti cumperi sacoul potrivit?

Cum sa iti cumperi sacoul potrivit?

0 Shares
0
0
0
Cum sa iti cumperi sacoul potrivit?

Daca vrei un sacou care sa arate perfect pe tine atunci cea mai buna solutie poate fi reprezentata de sacouri barbati la comanda. In momentul in care iti comanzi sacoul vei da dimensiunile tale exacte si tot ce trebuie sa faci este sa alegi materialul sau stilul sacoului, iar producatorul va face unul potrivit pentru tine, special conceput pentru caracteristicile tale fizice. Probabilitatea ca nu astfel de sacou sa nu ti se potriveasca este cu mult redusa si tinde spre zero, motiv pentru care investitia merita in mod sigur.

Iti oferim in continuare mai multe recomandari cu privire la modul in care poti cumpara sacoul potrivit pentru tine.

In cazul in care esti un barbat inalt, ai 1 m 70 sau chiar mai mult, vei dori ca sacoul sa ajunga undeva pana la baza sezutului. Cu cat sacoul este mai scurt cu atat iti va parea mai mic, va fi total dezechilibrat si nu este potrivit pentru statura ta.

In cazul in care nu esti o persoana foarte inalta, atunci sacoul ar trebui sa iti ajunga pana undeva la jumatatea sezutului sau chiar putin mai sus. Daca alegi un sacou foarte lung, el va parea mare si te va face mult mai scund decat esti de fapt.

Ai si posibilitatea de a scurta sacoul pe care il cumperi cu cel mult 3 cm insa modificarea este complexa, scumpa si uneori sacoul poate fi deteriorat complet, daca nu mergi la croitorul potrivit. Din nefericire daca sacoul este foarte scurt nu poti face nimic in acest sens.

Maneca de la sacou va trebui sa fie in ton cu maneca de la camasa. Manseta trebuie sa ajunga undeva pana la baza palmei atunci cand stai in picioare si tii mainile pe langa corp. maneca de la sacou trebuie sa fie cu maxim 1.5 mai scurta pentru ca manseta de la camasa sa se vada putin. O maneca prea lunga sau prea scurta va face ca mainile tale sa para lungi sau scurte si nu vei arata asa cum iti doresti.

Ajustarea manecii din fericire nu se face greu si cei mai multi croitori pot sa o faca fara sa distruga sacoul.

Umerii de la sacou trebuie sa stea pe linia umerilor tai. Iti poti da foarte usor seama daca ai cumparat un sacou foarte mare daca el atarna pe tine ca si cand ar sta pe un umeras foarte mic. Excesul de material va determina aparitia cutelor in momentul in care stai drept si tii mainile relaxate pe langa corp. daca ai un sacou foarte mic la umeri, atunci umerii tai vor impinge manecile spre exterior si se va forma acea denivelare inestetica in partea de sus, in locul in care maneca se prinde de sacou.

Sunt si barbati care stau cu umerii la inaltimi diferite. Este posibil ca unul dintre umeri sa iti vina bine in timp ce urmalul celalat care este pozitionat mai jos sa para mai mare. Poti remedia aceasta problema apeland la un croitor priceput, care va adauga o pernita suplimentara la umarul cu probleme.

0 Shares
You May Also Like