Cum se aleg cele mai bune ferestre termopan?

Share Button
Cum se aleg cele mai bune ferestre termopan?

Este recomandat sa iti cumperi cele mai bune termopane pentru ca investitia sa se amortizeze rapid in timp. Chiar daca geamurile din termopan sunt montate in locuinte si cladiri de peste 10 ani, consumatorii inca nu stiu toate informatiile de care au nevoie pentru a alege in mod corect acest tip de ferestre. Termopanele sunt catalogate in mai multe categorii.

O tendinta din prezent este aceea ca toti vor geamuri ieftine. Inca de cand a aparut criza, acesta este cel mai important principiu pe care clientii se bazeaza, pentru ca si dupa ce criza a trecut, tendinta a ramas. Geamurile ieftine nu reprezinta o economie, pentru ca pe termen lung se vor cheltui foarte multi bani pe schimbari si reparatii.

Acum 25 de ani au aparut primele profiluri PVC in Germania si acestea sunt inlocuite acum. S-a facut trecerea catre noua generatie de termopane iar durata de viata este de minim 25 de ani. Pentru a avea o astfel de fereastra este important sa se acorde atentie investitiei initiale, care nu este chiar ieftina. In cazul profilelor ieftine, peretele nu are o grosime necesara, iar otelul nu se dilata conform standardelor, ceea ce inseamna ca geamul poate sa corodeze sau nu va ramane fix. De asemenea, componentele ieftine provin din China sau din Turcia, si produsele sunt recunoscute pentru calitatea indoielnica. Apare si situatia in care incuietorile se deformeaza.

Pentru ca aceste surprize neplacute sa fie evitate si pentru ca clientii sa beneficieze de garantii pe termen lung, se pot folosi profiluri de inalta calitate. Profilurile din clasa A nu au miezul reciclat si au o grosime a peretelui exterior de 3 mm. In ceea ce priveste climatul sunt incluse in clasa S.

Diferenta de pret intre aceste profiluri ajunge undeva pana la 12%, aceasta fiind valoarea cu care un profil bun este mai scump decat un profil PVC ieftin. Exista aici si anumite cicluri de deschidere si suma este relevanta pentru rezistenta si durata de viata a balamalelor, suruburilor si cadrelor. Ferestrele din termopan care au feroneria produsa de firme consacrate vor rezista mult mai mult.

Specialistii spun ca multe firme ofera produse ieftine tocmai pentru cererea este mare. Daca nu vrei sa investesti intr-un produs foarte scump, iti recomandam sa te orientezi spre produsele de clasa medie. Acestea sunt cu pana la 12% mai scumpe fata de cele ieftine insa au o durata de viata mult mai lunga.

Profilurile germane sunt de incredere si au o garantie extina. Pentru ferestrele de bloc sunt recomandate profilurile de categorie medie in timp ce pentru case sunt recomandate cele scumpe.

Compania cu care se incheie contractul trebuie sa aiba experienta in domeniu, pentru ca acest lucru ofera mai multe garantii. Cele mai multe firme noi sunt doar distribuitori si nu producatori.

Inainte de alege un profil este recomandat sa te documentezi si sa citesti despre tipurile de camere si tipurile de cadre disponibile pe piata, astfel incat la final sa alegi termopanele potrivite din multitudinea de modele existente pe piata.

Daca iti place arata si altora!


'Cum se aleg cele mai bune ferestre termopan?' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.