Cum sa gasesti lanterna perfecta pentru tine?

0 Shares
0
0
0

Cum sa gasesti lanterna perfecta pentru tineToata lumea poate sa profite de pe urma unei baterii performante, inclusiv tu. Fie acasa, fie in drumetii ori in calatoriile noastre cu masina, acest mic obiect poate sa ne fie extrem de folositor.

Cum putem sa gasim si sa alegem cea mai potrivita lanterna, la un pret accesibil? Vom incerca sa vedem in randurile urmatoare ale acestui scurt material.

Mare parte din produsele de acest tip, de pe piata globala (dar si din Romania) folosesc un sistem de iluminare cu LED-uri. Exista asadar variante chiar si pentru breloc, cu baterii AAA. In modul cel mai luminos aceste lanterne pot produce pana la 138 de lumeni. Comparata cu o lanterna traditionala, diferenta este semnificativa. La aceeasi marime, o lanterna cu bec incandescent produce doar 77 de lumeni.

Daca e sa continuam acest scurt studiu de caz, trebuie sa verificam si durata de viata a bateriei. Pana la 55 de ore (comparativ cu 2-3 ore, la o lanterna standard). Care este durata de viata a led-urilor? Undeva la 50.000 de ore.

In concluzie, cumpararea unei lanterne LED nu mai este legata de o intrebare de genul “cand” ci “de care”? Punctam asadar anumite criterii de diferentiere a acestor lanterne:

Cea mai importanta alegere – tipul bateriei
Azi exista si variante ce utilizeaza AA, AAA dar si baterii litium. Acestea din urma au o durata de viata extraordinara, fiind cele mai fiabile. Primele doua sunt insa cele mai populare – avantajul lor este ca sunt foarte usor de gasit si disponibile la un pret accesibil.

Mai exista urmatoarele tipuri de baterie: CR2 – dezvoltate initial pentru camerele digitale de fotografie, comenzi pentru usi de garaj, dispozitive pentru securitate. Acestea ofera o performanta foarte ridicata, intr-un pachet foarte mic. Astfel si lanternele care sunt concepute spre a folosi bateriile CR2 sunt mici dar foarte puternice.

CR123 – cele mai comune baterii litium, cu o performanta uimitoare. Si acestea sunt foarte compacte, ofera o putere superioara. Totusi, au un pret ridicat si pot sa fie uneori foarte greu de gasit. Bateriile de marimea unui nasture nu se potrivesc acestor aplicatii, deoarece nu pot furniza foarte multa energie.

Daca planifici sa cumperi mai multe lanterne pentru a le distribui apoi membrilor familiei tale, este bine sa alegi modele ce folosesc acelasi tip de baterii.

Depoziteaza-le in locuri variate si verifica constant nivelul bateriilor. Facand asta iti va fi mult mai usor sa cumperi si sa pastrezi o rezerva de baterii (pentru situatiile cand va fi necesar acest lucru). Alege AA sau AAA de exemplu.

Cum le vei purta?

Lanterna este pana la urma o unealta – de aceea, este bine sa o ai la tine atunci cand ai cu adevarat nevoie de ea. Cum se potrivi in stilul tau de viata? Poate fi vorba poate de o lanterna LED la breloc; de o lanterna de marimea unui stilou, potrivita pentru a fi tinuta la piept sau intr-o geanta de mana.

Mai exista genti de buzunar, usor de tinut in mana sau in trusa de scule. Mai exista frontalele, luminile ce se prind pe cap, cu o banda elastica. Lanternele pentru portbagaj sunt o alta optiune.

Asadar, stii de unde sa pornesti! Mult succes in gasirea unei lanterne potrivite!

0 Shares
You May Also Like