Cele mai frecvente intrebari legate de functionarea unei termocuverte

0 Shares
0
0
0

Cele mai frecvente intrebari legate de functionarea unei termocuverteSaloanele de cosmetica si centrele de remodelare corporala abunda in echipamente si produse ce promit efecte incredibile, cu un minim de efort din partea pacientilor. Foarte adesea, tratamentele multiple sunt insotite de anumite restrictii si reguli, tocmai pentru a facilita obtinerea rezultatelor dorite.

In ultima perioada, si in tara noastra, se vorbeste tot mai mult despre importanta folosirii urmatoarelor doua echipamente – tunelul cu raze infrarosii (cu pat) si termocuverta. Ambele permit asezarea pacientului intr-o pozitie comoda si tratarea a variate probleme ale corpului cu minim de efort.

Principiul pe care functioneaza ambele echipamente este acelasi – inducerea transpiratiei pentru eliminarea toxinelor, arderea grasimilor si imbunatatirea circulatiei sanguine.

Fiecare dintre aceste produse poate fi prezentat in articole si materiale vaste; totusi, vom incerca ca in randurile urmatoare ale acestui articol sa ne concentram toata atentia doar catre unul din aceste aparate si anume termocuverta.

Vom trece in revista cateva dintre cele mai frecvente intrebari ale pacientilor (sau ale potentialilor pacienti), in prima jumatate a materialului. Mai apoi, vom incerca sa aducem raspunsurile dorite, intr-un mod cat mai simplu si usor de inteles.

Tocmai de aceea vom evita sa intram in detalii de ordin tehnic, in informatii ce nu isi au locul intr-un articol precum cel de fata. De asemenea, nu vom face nici speculatii sau presupuneri ci ne vom raporta la rezultatele studiile, la prezentarile producatorilor de termocuverte si la experientele utilizatorilor.

Iata asadar cateva dintre cele mai des intalnite afirmatii interogative referitoare la acest tip de echipament folosit in centrele de remodelare corporala:

– Ce este de fapt o termocuverta? Este ea o simpla patura electrica, ce poate sa functioneze la temperaturi mult mai ridicate?

– Exista diferente majore intre modul de functionare al termocuvertelor standard si al termocuvertelor cu infrarosii?

– Ce sunt de fapt razele infrarosii?

– Cum ajuta aceasta aparatura la pierderea greutatii?

– Are termocuverta un rol in diminuarea celulitei sau a vergeturilor?

– Ce are pielea de castigat in urma unor astfel de tratamente?

– Cand putem incepe primele sesiuni de tratament cu termocuverta?

– Cat de des pot fi aceste sesiuni efectuate?

– Care sunt tipurile de persoane ce nu pot sa apeleze la aceste tratamente?

Pentru a raspunde, ne vom raporta la produsele disponibile astazi in comert (pentru utilarea saloanelor de cosmetica si centrelor de remodelare corporala) si la aparatura folosita de catre acestea din urma, in tara noastra.

Cele mai frecvent folosite sunt termocuvertele cu 1 sau mai multe zone de incalzire. Ele au forma unui sac de dormit si sunt construite asemenea paturilor electrice. Astfel folosesc energia termica pentru a obtine rezultatul dorit.

Exceptie o fac cele cu infrarosu (mai rare), care utilizeaza acest tip de raze – acestea sunt recomandate pentru a indeparta celulita. Temperatura in interiorul unei termocuverte normale poate sa ajunga la 80 de grade Celsius. In schimb, in cele cu infrarosu, temperatura nu trebuie sa creasca atat de mult pentru a produce aceleasi rezultate – o transpiratie intensa si o bataie marita a inimii.

Razele infrarosii sunt naturale (precum cele produse de catre Soare), nu au efecte secundare si sunt usor absorbite de catre organismul uman.

Prin consumarea caloriilor, grasimea este arsa. La fel, celulita si vergeturile isi pierd din intensitate. Tratamentele pot fi programate conform specialistilor (dar nu mai des de trei ori pe saptamana). Contraindicatiile se refera la persoanele cu afectiuni ale pielii, insarcinate, cu sensibilitate la caldura, fracturi, implanturi sau sub tratamente medicale.

0 Shares
You May Also Like