Cum sa aduci frumuseta japoniei mai aproape?

Cum sa aduci frumuseta japoniei mai aproape?

0 Shares
0
0
0

Frumusetea japoneza este perla fiecarei gospodarii sau cabane de vara. Incanta ochiul cu coroana sa neobisnuita si originala de culori din mai pana in sezonul de toamna. In timpul infloririi, emana o aroma delicata si placuta.

Cu o plantare si ingrijire corespunzatoare, Hakuro Nishiki va arata atractiv timp de multi ani. Alege de aici salcie japoneza altoita – Hakuro Nishiki.

Plantarea in aer liber

In ciuda faptului ca planta nu necesita o ingrijire speciala, insamantarea ar trebui sa se faca in conformitate cu toate regulile, deoarece determina cresterea si dezvoltarea ulterioara a culturii. De mare importanta este materialul saditor.

Ar trebui sa fie achizitionate din locuri de incredere. Trebuie sa se acorde prioritate rasadurilor cu un sistem radicular inchis. Pentru ca planta sa nu se afle intr-o situatie stresanta, sa fie bine inradacinata si dezvoltata, este necesar sa cumparati rasaduri cultivate in zona in care este planificata plantarea.

Pregatirea terenului si a solului

Salcia japoneza iubeste lumina soarelui. In aer liber, tufisul va atrage privirile celorlalti in timpul verii. Este permisa umbra, dar nu mai mult de o jumatate de ora de lumina. Lipsa de soare duce la pierderea frunzelor pestrite. In afara de faptul ca va capata culoarea verde obisnuita, va fi si decolorata.

Ramurile se alungesc si, ca urmare, apar dificultati in formarea coroanei. Un mare avantaj este prezenta unui iaz natural sau artificial pe teren. Planta iubeste solul umed, plantarea pe malul marii este cea mai buna optiune.

Cum si cand se planteaza

Momentul de plantare a rasadurilor depinde de vegetatia mugurilor. Cel mai bine este sa o faceti inainte de aparitia lor – in aprilie sau mai. Este recomandabil sa sapati o groapa cu o zi inainte ca solul sa se aseze. Acesta trebuie sa fie mai lat decat volumul radacinilor si suficient de adanc pentru a pune un drenaj de nisip, pietris sau sindrila pe fund, cu o inaltime de cel putin 20 cm.

In cazul in care se planteaza mai multe plante in acelasi timp, distanta dintre rasaduri nu este mai mica decat volumul coroanei unui tufis adult.

Salcie cu frunze intregi Hakuro Nishiki: ingrijire

Pentru a creste un arbust sau un copac decorativ cu drepturi depline pe o tulpina, trebuie sa faceti cateva eforturi. Acest lucru este valabil mai ales in primul an de la plantare, cand are loc inradacinarea, adica adaptarea la un nou mediu.

Program de udare

Uscarea solului de sub cultura este inacceptabila, deoarece aceasta va duce la coagularea frunzelor si la decolorare. O atentie deosebita trebuie acordata hidratarii in timpul lunii de dupa aterizare si vara, la temperaturi ridicate.

In primii cativa ani, cand cultura este in crestere activa, se uda doua galeti cu apa calda si aparare de doua ori pe saptamana. Pe langa udare, se recomanda pulverizarea coroanei cu picaturi de aer dimineata sau seara pentru a preveni arsurile solare. Este foarte important sa se previna excesul de umiditate pentru a nu crea conditii favorabile bolilor fungice.

Ingrasaminte si fertilizatori

Accentuarea proprietatilor unice ale plantei va contribui la nutritia cu materii organice si minerale. Ingrasamintele se aplica in functie de tipul de sol inainte de plantare, in timpul sapaturii.

Humusul este adaugat la solurile nisipoase, iar argila este diluata cu turba. Pentru 1 mp de sol de gazon-podzolic, sunt necesare 80-90 g de ingrasaminte minerale complexe si 5 kg de compost.

0 Shares
You May Also Like