Cum protejam rafturile de paleti?

Share Button

Cum protejam rafturile de paleti?Un depozit este un spatiu inchis in care sunt stocate marfuri si produse care pot fi uneori foarte grele .

De asemenea amenajarea se face de multe ori cu ajutorul unor stivuitoare si atunci cand intr-un spatiu inchis exista structuri grele si se opereaza cu utilaje de greutate mare riscul de aparitie a accidentelor este inevitabil iar unele accidente se pot solda cu pagube considerabile.

Pentru a evita distrugerea de rafturi paleti este recomandat sa tineti cont de cateva idei si sfaturi utile pe care vi le oferim din experienta acumulata in timp cu diferite tipuri de rafturi si diferite situatii de risc.

Pe rafturi ar trebui sa se afle etichete care sa precizeze capacitatea de depozitare maxima pe care o poate sustine un raft. Soferii ar trebui sa fie instruiti in ceea ce priveste modul in care marfa va fi transportata si asezata pe rafturi pentru ca greutatea sa se mentina centrata.

Paletii care au greutati foarte mari ar trebui pusi pe rafturile inferioare in momentul in care cumparati rafturile, ramele pe care le cumparati ar trebui alese in asa fel incat sa poata sustine greutatea maxima pe care urmeaza sa o depozitati.

Atunci cand aceste rame nu se concep pentru greutatea pe care va trebui sa o depozitati, ramele se armeaza dar acest lucru nu se recomanda.

Atunci cand va decideti sa cumparati un nou sistem de rafturi si atunci cand aveti de inlocuit anumite parti avariate din sistemele deja existente, tipul de rafturi este esential. Rafturile care au picioarele inchise complet si tubulare sunt mult mai  rezistente atunci cand apar coliziuni cu stivuitoarele decat cele care au picioare cu profil deschis.

Chiar daca acestea pot sa aiba un cost mai mare, acesta este oricum avantajos daca ne raportam la costul pe care il suporta compania daca se prabuseste complet un sistem de rafturi aflat in depozit. Depozitele care sunt amplasate in zone cu risc de seism ar trebui sa cumpere rafturi special create pentru rezistenta seismica.

De asemena se recomanda afisarea vizibila a unor limite de viteza impuse si a regulilor generale pentru siguranta. Aceasta este cea mai buna metoda de a face ca angajatii sa fie informati in ceea ce priveste normele de siguranta.

In cazul in care stivuitorul loveste rafturile este si un numar de optiuni posibile prin care puteti asigura siguranta sistemelor de rafturi si pentru a diminua pierderile. Puteti apela la protectii speciale pentru capetele de culoar sau protectii pentru picioarele de rafturi si acestea sunt doar unele dintre optiunile disponibile.

Pentru a evita pe cat posibil accidentele si pierderile din depozit este recomandat sa fiti organizati. Organizarea se face identificand locatiile pentru inventariere dar si amenajand rafturile in asa fel incat in permanenta greutatea sa se distrbuie corect pe ele si evitand amplasarea anumitor obiecte direct pe podeaua din depozit in special in drumul pe care se deplaseaza stivuitoarele.

O iluminare deficitara a unui depozit poate sa genereze accidente serioase. Persoana care conduce stivuitorul are nevoie de vizibilitate maxima si de aceea va recomandam sa asigurati o lumina corespunzatoare in depozit dar si o amplasare logica a rafturilor.

Daca iti place arata si altora!


'Cum protejam rafturile de paleti?' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.