Ce este nevoie sa cunosti cand iti cumperi o masina second hand?

Ce este nevoie sa cunosti cand iti cumperi o masina second hand?

0 Shares
0
0
0

Pentru fiecare adult este foarte important sa detina permis de conducere, si totodata sa aiba un autoturism personal la dispozitie astfel incat sa se poata deplasa cand si unde doreste. Ei bine, este important de mentionat faptul ca masinile noi dupa cum bine stim cu totii au preturi foarte mari, iar majoritatea celor care au nevoie de o masina, isi indreapta atentia spre o masina sh.

Daca ai si tu de gand sa iti cumperi un autoturism in viitorul apropiat, in mod evident este foarte important sa ai la cunostinta cateva informatii importante cu privire la masinile second hand, astfel incat sa te asiguri de faptul ca faci alegerea cea mai buna.

Vom dezbate acest subiect al informatiilor pe care trebuie sa le cunosti inainte de a alege o masina sh, si speram ca toate aceste informatii sa iti fie de mare ajutor.

  1. Varsta masinii

Mai intai de toate, este important sa tii cont de varsta masinii, si sa te orientezi spre acele masini care au cat mai putina vechime, dat fiind faptul ca o masina cu 2 – 3 ani vechime este mult mai putin uzata in comparatie cu o masina care are 10 – 15 ani vechime.

Fireste, si pretul masinii va fi influentat de varsta masinii, iar aici lucrurile sunt clare: cu cat ai mai multi bani la dispozitie, ai mai mari sansele sa alegi o masina cu mai putini ani de vechime, pe cand atunci cand ai un buget redus, iti vei alege o masina second hand veche.

  1. Documentele masinii

Este deosebit de important ca in momentul in care ai de gand sa iti alegi un autoturism second hand, sa te asiguri ca vanzatorul iti prezinta toate documentele masinii. Este foarte important sa te asiguri ca seria de sasiu si seria de motor care sunt mentionate in documente, sunt originale si prezente pe masina.

Daca da, totul este in regula si poti merge mai departe, daca nu, cu siguranta trebuie sa cauti alta solutie. Daca totul este in regula, asigura-te ca masina are inspectia tehnica valabila, sau deplaseaza-te intr-un service auto cu statie itp Cluj Napoca 2021, pentru efectuarea inspectiei tehnice periodice, (cost pe care ar trebui sa il plateasca vanzatorul), astfel incat sa te poti deplasa spre casa conducand masina, si nu transportata pe platforma auto.

Apoi, trebuie sa te asiguri si de faptul ca masina are polita de asigurare valabila, si eventual ca are rovigneta. Daca totul este in regula, mergi la pasul urmator.

  1. Verificarea masinii

Fara doar si poate, acesta este pasul in care vei dori sa ajungi. In ceea ce priveste verificarea masinii, este necesar sa conduci masina pe o distanta de cativa kilometri, astfel incat sa vezi cum se comporta la drum, cum se comporta in oras, dar si cand virezi, cand accelerezi, etc.

Sa nu crezi insa ca dupa ce conduci masina 10 km pe sosea iti poti da seama de toate cele necesare. De preferat este sa conduci si pe un drum pietruit, pentru ca doar acolo vei vedea cat de buna este directia masinii.

Apoi, vei putea merge cu masina in service pentru o ultima verificare. Acolo specilistii vor verifica la sange masina, si ii vor verifica cel mai probabi vor verifica si noxele daca service-urile sunt atat de dotate.

  1. Semnarea actelor

In momentul in care sunt parcursi cu succes toti pasii mentionati in randurile de mai sus, cu siguranta nu mai ramane nimic altceva de facut decat semnarea documentelor, si cumpararea masinii.

Acestea sunt asadar cele mai importante detalii care conteaza in momentul in care vine vorba despre achizitia unei masini sh.

0 Shares
You May Also Like