Asemanari si diferente intre chitarele acustice si electrice

Asemanari si diferente intre chitarele acustice si electrice

0 Shares
0
0
0

Sigur, atat chitarile acustice, cat si cele electrice sunt ambele, ei bine… chitare. Desi impartasesc destul de multe asemanari, au si cateva diferente esentiale care le fac atragatoare pentru muzicieni din toate punctele de vedere. Vezi oferta de chitare si alege modelul potrivit pentru tine.

Asemanari intre chitarele acustice si electrice

Sa incepem cu asemanarile mai evidente dintre chitara acustica si cea electrica. Daca o chitara bas cu patru corzi este un verisor apropiat cu aceste doua instrumente, atunci ganditi-va la chitara acustica si la chitara electrica ca la niste frati care au un ADN mult mai comun.

Atat chitara acustica cat si chitara electrica au:

  • Sase corzi
  • Chei de acord care va permit sa modificati sunetul fiecareia dintre aceste sase corzi
  • O bordura
  • Freturi, care sunt mici benzi de metal ce indica intervalele de sunet

Cea mai mare similitudine intre chitarele acustice si cele electrice este insa ca ambele necesita un angajament de a invata si de a practica. Indiferent de varietatea de chitara pe care o alegeti, veti adopta un nou vocabular de acorduri, scale si tehnici care pot fi aplicate atat la chitara acustica, cat si la cea electrica.

Diferentele dintre chitarele acustice si electrice

Revenim la analogia ca, daca chitara bas este un var, atunci chitara acustica si cea electrica sunt frati. Si la fel ca fratii din orice familie, exista cateva diferente cheie intre ei:

  • Hollow Body vs. Solid Body: Chitarele acustice sunt usor de recunoscut dupa orificiul lor de sunet, adesea plasat direct in centrul corpului sau gol din lemn. Aceasta gaura de sunet este cea care ajuta la crearea vibratiei, volumului si rezonantei necesare pentru a crea sunetul unei chitare acustice fara amplificare. Pe de alta parte, chitarele electrice au un corp solid care adaposteste mecanica electrica care produce sunetul sau unic. In loc de o gaura de sunet, o chitara electrica foloseste pickup-uri, bare metalice de pe corpul chitarei pentru a „capta” vibratiile corzilor chitarei si a le converti in semnale electrice redate printr-un amplificator.
  • Dimensiunea corpului si confortul in poala: Chitarele acustice sunt putin mai groase si mai voluminoase in constructia lor, in timp ce o chitara electrica este mai plata. O chitara electrica poate cantari ceva mai greu in poala in comparatie cu o acustica, dar poate ramane mai aproape de corp, fara a fi nevoie sa-ti treci bratul peste chitara pentru a canta.
  • Dimensiunea gatului si latimea coardelor: Adesea, o chitara electrica are un gat mai subtire si exista mai putin spatiu intre coarde, precum si o distanta mai mica intre fiecare dintre cele sase coarde. Prin comparatie, gatul unei chitare acustice este adesea mai gros in comparatie cu fratele sau electric. In consecinta, corzile sunt mai distantate si exista o distanta mai mare intre bordura si corzi. Asta inseamna ca va trebui sa apesi mai tare pe coardele unei chitare acustice pentru a canta corect o nota.
  • Portabilitate: Cu o chitara acustica, tot echipamentul de care aveti nevoie este continut chiar in chitara dumneavoastra. Pur si simplu ridicati-va geanta cu echipament si mergeti la o sesiune de antrenament! Desi o chitara electrica este cu siguranta la fel de portabila, va trebui, de asemenea, sa purtati cu dvs. un amplificator, cabluri si pedale pentru a putea canta.

Cum se canta la chitara?

Cantatul la chitara este o forma populara de exprimare artistica, care implica utilizarea unei chitare pentru a produce sunete si pentru a crea muzica. Chitara este un instrument cu coarde, care poate fi utilizat intr-o varietate de genuri muzicale, cum ar fi rock, blues, jazz, country si multe altele.

Cantatul la chitara poate fi o experienta emotionanta si satisfacatoare, deoarece permite muzicianului sa exprime o gama larga de emotii si sentimente prin intermediul muzicii. Invatarea cum sa cantati la chitara poate fi o experienta deosebit de placuta si poate imbunatati calitatea vietii prin oferirea unei modalitati de destindere si relaxare.

Pentru a canta la chitara, este important sa aveti cunostinte de baza despre acorduri, teorie muzicala si tehnica. Incepatorii pot incepe prin a invata acorduri simple si tehnici de baza, precum fingerpicking sau strumming. Odata ce ati invatat aceste tehnica, puteti trece la invatarea mai multor acorduri si mai multor tehnici, pentru a va dezvolta stilul propriu si pentru a canta mai multe tipuri de muzica.

Cantatul la chitara poate fi practicat si intr-un mediu social, cum ar fi petrecerile sau intalnirile cu prietenii, unde muzicienii pot canta impreuna si se pot bucura de muzica live. De asemenea, cantatul la chitara poate fi o forma de cariera, fiind un instrument popular in trupele muzicale, la concertele solo sau in studio.

In plus, cantatul la chitara poate avea un impact pozitiv asupra sanatatii mentale si fizice. Studiile arata ca cantatul la chitara poate reduce nivelul de stres, imbunatati memoria si concentratia si ajuta la mentinerea unei stari de bine mentale.

In concluzie, cantatul la chitara este o modalitate excelenta de exprimare artistica si de relaxare, care poate fi practicata de oricine doreste sa invete. Invatarea cantatului la chitara poate aduce o serie de beneficii, inclusiv imbunatatirea starii de bine si dezvoltarea abilitatilor de comunicare si creativitate. Prin urmare, cantatul la chitara poate fi o experienta foarte satisfacatoare si valoroasa, care merita sa fie explorata si dezvoltata.

0 Shares
You May Also Like