Actualizarile de securitate nu vor mai fi o problema pentru Samsung si Google

0 Shares
0
0
0

Actualizarile de securitate nu vor mai fi o problema pentru Samsung si GoogleDaca unii dintre utilizatorii de telefonie mobila sunt fideli dispozitivelor Apple, altii folosesc cu incredere smartphone-urile produse de Samsung si se bucura de numeroasele avantaje oferite de sistemul de operare Android.

Fiind extrem de populare, nu este dificil sa cumparati online un touschcreen telefon Samsung sau alte piese componente ale acestor gadgeturi, atunci cand este necesara repararea telefonului dumneavoastra.

Samsung colaboreaza cu Google pentru solutionarea lipsei de actualizari, considerata una dintre cele mai neplacute probleme ale sistemului de operare Android. Utilizatorii sunt nemultumiti de frecventa cu care sunt lansate actualizarile de securitate pentru diferite versiuni ale sistemului de operare Android, dar Samsung a anuntat ca va lansa patch-uri de securitate “aproape lunar”.

Google a anuntat, de asemenea, cresterea frecventei cu care se vor realiza patch-urile de securitate pentru telefoanele si tabletele Nexus. Actualizarile care se vor efectua vor fi de tipul OTA (Over The Air). Aceste actualizari sunt extrem de binevenite, mai ales ca in prezent Google se confrunta cu bug-ul Stagefright, care afecteaza in jur de 950 de milioane de telefoane.

Acest bug a fost descoperit de specialistii in securitate de la Zimperium zLabs, fiind un bug care face parte din Stagefright, aceasta fiind portiunea de cod care permite sistemului Android sa redea imagini sau sunete din MMS-uri. Android este un sistem de operare greu de actualizat din cauza fragmentarii, astfel incat peste 950 de milioane de telefoane sunt vulnerabile la acest patch.

Din fericire pentru utilizatorii de Android, compania a incercat in repetate randuri sa ii informeze pe producatorii de smartphone-uri si tablete Android de importanta actualizarii produselor, prin buletine lunare de securitate. In ciuda incercarilor Google, o mare parte a producatorilor lanseaza update-uri doar o data sau de doua ori pe intreaga durata de viata a unui produs.

Utilizatorii si-au exprimat de numeroase ori nemultumirea fata de lipsa update-urilor pentru dispozitivele Android. Google a promis insa ca va oferi lunar patch-uri de securitate timp de 3 ani sau de 18 luni de la data in care dispozitivul a fost scos din Google Store. Chiar daca update-urile mai mari vor fi oferite mai rar, Google le va realiza pentru o perioada de doi ani.

Samsung inca discuta cu operatorii de telefonie si partenerii sai, pentru a oferi actualizari, care sunt necesare pentru mentinerea securitatii telefoanelor mobile. Astfel, daca sunteti nemultumiti de raritatea cu care sunt realizate actualizarile pentru dispozitivele Android, aceasta problema va fi solutionata pentru dispozitivele Samsung.

In ceea ce priveste telefoanele si tabletele Google, puteti avea garantia realizarii unor patch-uri de securitate frecvent.Fie ca utilizati un telefon Samsung, fie un iPhone sau LG, este posibil ca la un momnent dat sa aveti nevoie de un nou touchscreen telefon.

In cazul in care va aflati in aceasta situatie, puteti accesa website-ul Magazingsm.ro. Aici veti gasi diferite modele de touchscreen, impreuna cu baterii si o gama bogata de accesorii, pentru unele dintre cele mai utilizate telefoane mobile, la preturi avantajoase. Telefonul dumneavoastra va arata ca nou, fara sa cheltuiti sume mari de bani!

0 Shares
You May Also Like