Ce este Cloud hosting-ul?

Ce este Cloud hosting-ul?

0 Shares
0
0
0

Toti cei care au nevoie de un pachet de gazduire web ieftina, au acum posibilitatea de a alege un pachet de cloud hosting, despre care vom discuta in cele ce urmeaza in acest articol.

Serviciile de gazduire a cloud-ului ofera gazduire pe servere virtuale care isi trag resursele de calcul din retelele extinse de servere fizice web.

In general, clientii pot beneficia de serviciile lor in functie de cerintele lor in orice etapa. Acest lucru poate duce la economii de costuri, deoarece acestia trebuie sa plateasca doar pentru ceea ce folosesc si pentru ca au acces in orice moment, nu trebuie sa plateasca pentru o capacitate suplimentara.

Cum functioneaza?

Cloud public

Cele mai multe exemple de gazduire in cloud implica utilizarea modelelor cloud publice; gazduind pe servere virtuale care extrag resurse dintr-un grup de alte servere virtuale disponibile public.

Aceleasi retele publice sunt utilizate pentru transmiterea datelor lor; datele stocate fizic pe serverele partajate care formeaza resursa cloud. Aceste retele publice vor include o anumita masura de securitate pentru a se asigura ca datele sunt pastrate private si ar fi suficiente pentru majoritatea instalatiilor

Privat Cloud

Retelele particulare sunt mai potrivite in cazul in care securitatea si intimitatea sunt mai degraba o preocupare. Retelele obisnuie utilizeaza resurse izolate, cum ar fi serverele si retelele, fie ca sunt amplasate pe site-ul sau cu furnizorul de cloud.

Ei bine, acum ca am vazut ce este cloud-ul, trebuie sa discutam putin si despre caracteristicile si beneficiile acestui tip de web hosting.

Caracteristici si Beneficii

FIABILITATE

In loc sa fie gazduit pe o singura instanta a unui server fizic, gazduirea este livrata pe o partitie virtuala care atrage resursele sale, cum ar fi spatiul pe disc, dintr-o retea extinsa de servere fizice de baza. Daca un server se deconecteaza, acesta nu va avea niciun efect asupra disponibilitatii hostingului, deoarece serverele virtuale vor continua sa atraga resurse din restul de servere.

SIGURANTA FIZICA

Serverele fizice care stau la baza sunt inca gazduite in centrele de date si astfel beneficiaza de masurile de securitate implementate de aceste facilitati pentru a impiedica accesul sau perturbarea acestora de catre site-uri la fata locului.

SCALABILITATE

Resursa este disponibila in timp real la cerere si nu se limiteaza la constrangerile fizice sau la capacitatea unui singur server. Daca site-ul unui client de exemplu solicita resursa suplimentara de la platforma de gazduire a acestuia, din cauza unui varf de trafic vizitator sau a implementarii noilor functionalitati, resursa este accesata fara probleme.

COSTUL STILULUI UTILITAR

Clientul plateste doar pentru ceea ce foloseste. Resursa este disponibila pentru cererile de crestere, insa nu exista o capacitate risipa ramasa neutilizata atunci cand cererea este mai mica.

ECHILIBRARE SI INCARCARE RESPONSABILA

Echilibrarea incarcarii este bazata pe software si prin urmare poate fi instantaneu scalabila pentru a raspunde cerintelor in schimbare.

Acum ca am discutat despre acest tip de web hosting, important de mentionat este faptul ca toti cei care isi doresc un asemenea pachet de gazduire web ieftina, trebuie sa analizeze putin furnizorii de gazduire web de pe piata, inainte de a alege sa colaboreze cu un anumit furnizor.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like