Cremarea unui corp mort se desfasoara la o temperatura cuprinsa intre 1400 si 1800 de grade Fahrenheit. Caldura intensa ajuta la reducerea corpului la elementele de baza si la fragmentarea oasealor uscate.
Procesul are loc intr-o camera de incinerare, cunoscuta si sub numele de retort, a unui crematoriu. Camera este preincalzita la o anumita temperatura si apoi corpul care este pegatit pentru incinerare este transferat rapid acolo printr-o usa mecanizata pentru a evita pierderea de caldura.
In timpul incinerarii, corpul este expus unei coloane de flacari produse de un cuptor alimentat cu gaz natural, uleiuri, propan etc.
Deoarece cadavrul este plasat intr-un sicriu sau intr-un recipient (de preferinta preparat dintr-un material combustibil), recipientul arde in jos. In continuare, caldura usuca corpul , arde pielea si parul, contracteaza si caracterele muschilor, vaporizeaza tesuturile moi si calcifica oasele astfel incat acestea sa se prabuseasca in cele din urma. Gazele eliberate in timpul procesului sunt descarcate printr-un sistem de evacuare.
Corpurile sunt in mare parte arse unul cate unul. De obicei, nu exista miros, deoarece emisiile sunt procesate pentru a distruge fumul si a vaporiza gazele care ar mirosi. Unele crematorii au o ardere secundara pentru a ajuta la arderea complet a corpului. In caz contrar, tehnicianul de incineratie poate fi nevoit sa zdrobeasca ramasitele partial incinerate cu ajutorul unei tije asemanatoare unui hot.
Ca urmare, cadavrul este redus la resturile scheletice si fragmente osoase . Se colecteaza apoi intr-o tava sau in tigaie (reziduul mic poate ramane in camera si se amesteca cu particulele din incinerarile ulterioare) si se lasa sa se raceasca pentru o vreme. Acestea raman si totusi, mai raman si elementele metalice neconsumate, cum ar fi suruburile, cuiele, balamalele si alte parti ale sicriului sau ale recipientului.
In plus, amestecul poate contine lucrari dentare, aur dentar, suruburi chirurgicale, proteze, implanturi etc. Aceste obiecte sunt indepartate cu ajutorul magnetilor puternici dupa inspectia manuala. Toate aceste metale sunt ulterior eliminate in conformitate cu legile locale.
Dispozitivele mecanice, stimulatoarele cardiace , in special, sunt indepartate in prealabil, deoarece pot exploda datorita caldurii intense si pot deteriora echipamentul si personalul de incineratie.
Se recomanda sa eliminati obiecte de bijuterii, cum ar fi inele, spalari pentru incheietura mainii si alte obiecte asemanatoare, deoarece acestea sunt susceptibile de a se rupe in timpul procesului.
Mai mult decat atat, piesele metalice sunt indepartate inainte de urmatorul proces deoarece pot deteriora echipamentul utilizat pentru pulverizare. In cele din urma, fragmentele osoase uscate sunt in continuare macinate intr-o consistenta mai fina ca nisipul. Masina utilizata pentru aceasta pulverizare se numeste cremulator.
Intr-o medie, dureaza cam intre una si trei ore procedura de incinerare 2019 a unui corp uman, reducandu-l astfel la 3- 7 kilograme de cenusa. Reziduurile de incinerare sunt, de obicei, de culoare alba.
Aceste ramasite sunt transferate intr-o urna de incinerare si date rudelor sau reprezentantilor decedatului. Daca nu aveti o urna, crematoriul poate returna cenusa intr-o cutie de plastic sau intr-un recipient implicit.
Factorii care afecteaza timpul de incinerare
Durata procesului de incinerare depinde, de obicei, de anumiti factori, iar acestia sunt:
- greutatea sau dimensiunea corpului;
- procentul de grasime corporala la masa musculara inclinata;
- performanta echipamentelor de incinerare utilizate;
- temperatura de functionare a camerei de incineratie;
- tipul recipientului de incinerare sau al sicriului in care este amplasat corpul.
Pentru a intelege mai bine cum se desfasoara procedura de incinerare, in cele ce urmeaza puteti viziona un clip video, iar astfel veti vedea cum se incinereaza un decedat, pas cu pas.