Tipuri de electrostimulare si cum functioneaza electrostimularea

Tipuri de electrostimulare si cum functioneaza electrostimularea

0 Shares
0
0
0

Va prezentam mai multe tipuri de electrostimulare. Toate functioneaza utilizand un aparat electrostimulare.

Curentul galvanic de inalta tensiune (HVGC): Stimularea galvanica de inalta tensiune utilizeaza electricitate de inalta tensiune si de joasa frecventa pentru a patrunde adanc in tesuturi. Se utilizeaza pentru ameliorarea durerii, imbunatatirea fluxului sanguin, ameliorarea spasmei musculare si imbunatatirea mobilitatii articulatiilor.

Retineti ca multe forme de stimulare electrica reprezinta un tratament pasiv; nu faceti nimic in timp ce primiti stimularea. Unele forme de e-stim, cum ar fi NMES si rus stim, necesita sa fiti activi in timp ce E-stim este utilizat.

Stimularea electrica nu ar trebui sa fie niciodata singurul tratament pe care il primiti in timpul terapiei fizice. Cercetarile arata ca implicarea activa in programul dvs. de terapie fizica – cu sau fara stimulare electrica – ofera cele mai bune rezultate. E-Stim trebuie folosit numai pentru a va mari programul de terapie fizica activa, care include miscari specifice si exercitii pentru tratarea starii dumneavoastra.

Riscurile utilizarii stimularii electrice

Daca PT doreste sa utilizeze stimularea electrica in timpul tratamentelor dvs, el sau ea ar trebui sa va explice diferitele beneficii si riscuri asociate cu tratamentul. Riscurile de utilizare a e-Stim ar trebui luate in serios, iar munca dvs. pentru a evita problemele neplacute cu e-stim ar trebui sa fie prezentata clar de terapeutul  dumneavoastra. Riscurile pot include ruperea musculara, arsurile tesutului sau iritarea pielii.

Daca impulsul de stimulare electrica este ajustat la o intensitate prea ridicata, puteti simti o durere musculara intensa. Se intampla acest lucru, poate sa apara ruperea tesutului muscular. In acest caz, e-stim trebuie oprit imediat si trebuie inceput tratamentul pentru o leziune musculara acuta. Aceasta poate include imobilizarea, gheata si chiar gipsul uneori.

Daca apare iritatie cutanata

Unele forme de stimulare electrica pot provoca iritarea pielii sub electrod. Iontophoresis utilizeaza un curent direct in timpul aplicarii, iar acest lucru a fost cunoscut ca fiind iritant pentru piele. Uneori, persoanele cu piele sensibila pot fi iritate de adezivul electrodului sau de stimularea electrica. Daca apare iritatie, procedura trebuie oprita si lotiunea poate fi aplicata in zona afectata.

Daca suferiti o arsura a tesutului

Daca se aplica stimulare electrica cu o intensitate prea mare, pot aparea arsuri de tesut. Desi acest lucru este rar, se poate intampla si procedura trebuie intrerupta imediat si trebuie sa se asigure o ingrijire adecvata a pielii.

PT va poate asigura ca stimularea electrica este utilizata in mod corespunzator pentru a minimiza riscurile asociate utilizarii e-stim. Intelegerea acestor riscuri va poate ajuta sa decideti daca doriti sa o includeti in reabilitarea dvs.

Contraindicatii

Exista anumite conditii in care nu trebuie sa utilizati niciodata stimularea electrica. Aceste contraindicatii pentru utilizarea e-stim trebuie luate in considerare de catre terapeutul dvs. fizic. Contraindicatiile privind stimularea electrica includ:

  • Senzatii alterate in zona tesutului
  • Starea mentala afectata
  • Prezenta unui dispozitiv electric implantat (E-Stim ar putea interfera cu stimulatoarele cardiace sau stimulatorii de durere implantati).
  • Peste tesut malign
  • Peste rani care sunt prea umede
  • Langa ochi, sinusul carotidei, gatul anterior sau organele reproductive
0 Shares
You May Also Like