Vacanta in Insula Praslin

0 Shares
0
0
0

Toti cei care isi doresc un concediu de vis ar trebui sa isi indrepte atentia spre cele mai atractive oferte Seychelles, iar in cele ce urmeaza vom vedea care sunt cele mai atractive oferte pentru un asemenea sejur.

La fel ca si in orice alta tara, sau la fel ca si in orice alt arhipelag, si aici exista destinatii mai scumpe dar si destinatii mai atractive la pret, asa ca in cele ce urmeaza vom discuta si despre acest aspect.

Ei bine, cei care isi doresc o excursie in Seychelles pot alege sa isi indrepte atentia spre Mahé, care este fara doar si poate cea mai mare si cea mai importanta insula de pe teritoriul arhipelagului Seychelles, insula pe suprafata careia se gaseste chiar si aeroportul international, si deasemenea capitala statului Seychelles, Victoria.

Populatia insulei este de aproximativ 78000 de locuitori, si reprezinta in clipa de fata apropximativ 90% din populatia tarii.

Insula nu are totusi o suprafata iesita din comun, pentru ca are doar 28 km lungime si doar 8 km latime, insa este o insula speciala care adaposteste un frumos parc natural care a luat nastere in jurul unui varf muntos, iar de aici se poate urmari o panorama minunata a intregului arhipelag.

Insula este una cat se poate de bogata in vegetatie tropicala, si se poate mandri cu cele 70 de plaje ale sale.

Insula Praslin este a doua insula ca marime a arhipelagului Seychelles. Distanta dintre Mahé si Praslin nu este una foarte mare si se poate parcurge foarte usor, pe calea aerului cu avionul, ori cu ajutorul unui vas care poate transporta pana la 350 de pasageri. Calatoria cu avionul dureaza foarte putin, aproximativ 15 minute si se efectueaza din ora in ora, in timp ce calatoria cu vaporul dureaza o ora, si se efectueaza de 2-3 ori pe zi.

Cele mai frumoase plaje de pe aceasta insula sunt de departe Anse Lazio si Anse Volbert. Se pot face excursii de aici spre rezervatii naturale sau chiar si excursii pentru cei care isi doresc sa urmareasca broastele testoase si pasarile.

In Parcul National Vallée de Mai care se regaseste tot pe aceasta insula ai impresia ca timpul s-a oprit in loc. Aici se pot vedea palmieri, foarte multe mamifere, reptile, papagalul negru de Seychelles, iar exemplele pot continua.

Tot pe aceasta insula se pot intalni si unicii palmierii Coco de Mer, acestia fiind arborii cu cele mai mari seminte din lume si cu frunze care pot sa creasca pana la 14 m lungime si 7 m latime, in timp ce trunchiul lor ajunge si la 30 m inaltime. Aceasta rezervatie este cu adevarat una speciala, motiv pentru care a fost inclusa in patrimonial UNESCO in anul 1983.

Pentru persoanele interesate de un sejur in aceasta insula, Hotelul Constance Lemuria Seychelles 5* poate reprezenta cea mai atractiva varianta pentru cazare.

Este firesc ca turistii sa isi doreasca sa fie cazati intr-un asemenea hotel dotat cu o piscina pe nivele, apartamente spatioase, centru spa, plus alte facilitati.

De precizat insa este faptul ca in Seychelles exista si destinatii ceva mai ieftine, insa in insule care sunt foarte slab locuite, asa ca turistii risca sa se plictiseasca in asemenea locatii.

0 Shares
You May Also Like