Sfaturi pentru alegerea unui avocat bun

Sfaturi pentru alegerea unui avocat bun

0 Shares
0
0
0

Iata aici cateva sfaturi utile pentru a putea alege corect

Astazi, multi oameni trebuie sa mearga la un avocat pentru a-si apara propriile drepturi in instanta; sau pentru a-i consilia cu privire la o procedura pe care urmeaza sa o efectueze si, astfel, pentru a-si optimiza resursele financiare si juridice. Fie ca este posibil, multi dintre acesti oameni nu stiu ce sa caute atunci cand aleg un avocat bun pentru circumstantele lor personale si/sau de afaceri.

Ne gandim cum sa alegem avocatul care se potriveste cel mai bine nevoilor si de asemenea ne gandim ca acest lucru este vital pentru ambele parti; deoarece avocatul va fi apararea intereselor dumneavoastra si clientul trebuie sa aiba incredere in el, astfel incat ambii sa poata ajunge la un rezultat optim in cazul lor.

Acest avocat profesionist trebuie sa stie cum sa gestioneze cazul. In drept, nu exista niciodata o bagheta magica pentru a da acest sfat tuturor oamenilor, dar aici este nevoie sa se analizeze circumstantele personale, faptele persoanei respective si posibili agenti externi care pot aparea in lunile urmatoare.

De aceea, multi oameni nu stiu cum sa aleaga un avocat sau consultanta juridica. Nu trebuie sa alegem intotdeauna unul din orasul sau municipalitatea noastra, deoarece avocatii isi pot reprezenta clientii in toata tara si Uniunea Europeana. Vezi aici detalii despre site-ul avocat Israel – Si-law.ro.

Ce elemente ar trebui sa cautam cand vine vorba de un avocat bun?

Mai jos va prezentam o scurta lista a sfaturilor pe care le consideram esentiale pentru a avea o alegere mai buna atunci cand alegeti un avocat bun si angajati serviciile lor.

1) Experienta:

Avocatii au trecut odata toate procedurile in vigoare pentru a se inregistra ca atare in Asociatia Profesionala, trebuie sa aiba cel putin cariera universitara de Drept, o diploma de master de acces la profesia de avocat si in plus, trecerea examenului de admitere la stat.

Viitorii avocati

La efectuarea testului de stat, viitorii avocati pot alege intre mai multe ramuri sau subiecte: drept civil si drept comercial, administrativ, drept penal sau dreptul muncii si securitate social.

Dupa ce au trecut examenul, au acces la reprezenta in instanta toate persoanele pe care le doresc in orice ordin jurisdictional: civil, administrativ, penal sau social.

Teoretic, datorita acestei formari actuale a avocatilor “Sunt mai bine educati decat in anii precedenti.” Cu toate acestea, atunci cand alegeti un avocat, este bine ca un avocat sa aiba experienta in judecati si sa stie despre ce vorbesti, tu ca si client. Este un factor de care trebuie sa tineti cont atunci cand se alege avocatul.

Cu cat are mai multi ani in profesie, cu atat va sti mai bine cum sa actioneze in anumite cazuri.

Dar specializarea? Este un criteriu bun pentru a alege un avocat bun:

In prezent, este la moda ca toti profesionistii sa se specializeze intr-un sector. Dar in profesia de avocat acest sfat nu este in intregime corect.

Ce este de fapt dreptul Roman?

In perioada cuprinsa intre aproximativ 201 si 27 i.Hr., putem observa dezvoltarea unor legi mai flexibile pentru a se potrivi nevoilor vremii. Pe langa vechiul si formal ius civile se creeaza o noua clasa juridica: ius honorarium , care poate fi definita ca „Legea introdusa de magistratii care aveau dreptul de a promulga edicte in scopul sustinerii, completarii sau corectarii legii existente. .” Cu aceasta noua lege, vechiul formalism este abandonat si sunt utilizate noi principii mai flexibile ale ius gentium.

Adaptarea dreptului la noile nevoi a fost data practicii juridice, magistratilor si mai ales pretorilor . Un pretor nu a fost legiuitor si nu a creat din punct de vedere tehnic o noua lege atunci cand si-a emis edictele (magistratuum edicta). De fapt, rezultatele hotararilor sale s-au bucurat de protectie juridica (actionem dare) si au fost de fapt adesea sursa unor noi norme juridice. Succesorul unui pretor nu era legat de edictele predecesorului sau; cu toate acestea, el a luat reguli din edictele predecesorului sau care s-au dovedit a fi utile. In acest fel a fost creat un continut constant care a mers de la edict la edict (edictum traslatitium).

Astfel, de-a lungul timpului, paralel cu dreptul civil si completand si corectand-o, a aparut un nou corp de drept pretoric. De fapt, dreptul pretoric a fost astfel definit de celebrul jurist roman Papinian (142–212 d.Hr.): „Ius praetorium est quod praetores introduxerunt adiuvandi vel supplendi vel corrigendi iuris civilis gratia propter utilitatem publicam ” („dreptul pretoric este acea lege introdusa de pretori”. pentru completarea sau corectarea dreptului civil in interes public”). In cele din urma, dreptul civil si dreptul pretoric au fost contopit in Corpus Juris Civilis.

Primii 250 de ani ai epocii actuale sunt perioada in care dreptul roman si stiinta juridica romana au atins cel mai mare grad de sofisticare. Legea acestei perioade este adesea denumita perioada clasica a dreptului roman. Realizarile literare si practice ale juristilor din aceasta perioada au dat dreptului roman forma sa unica.

Juristii au lucrat in diferite functii: Ei au dat avize juridice la cererea unor parti private. Acestia ii sfatuiau pe magistratii carora li s-a incredintat administrarea justitiei, mai ales pe pretori. Ei i-au ajutat pe pretori sa-si redacteze edictele, in care au anuntat public, la inceputul mandatului, cum isi vor indeplini atributiile si formularele, conform carora s-au desfasurat proceduri specifice. Unii juristi au ocupat ei insisi inalte functii judiciare si administrative.

0 Shares
You May Also Like