Esti pasionat de tehnologie?

Esti pasionat de tehnologie?

Share Button

Cu siguranta in cazul in care esti o persoana pasionata de tehnologie si de stiri tehnologie iti doresti sa cunosti cat mai multe informatii.

In acest caz iti voi prezenta cateva informatii pe scurt despre aparatele pe care le utilizam in fiecare zi, despre care probabil nu cunosti anumite detalii.

Primul echipament pe care as dori sa ti-l prezint este laptopul, care este un echipament portabil din domeniul IT. Ei bine, trebuie sa stii ca primul prototip care a fost aproape de ceea ce a devenit laptopul in zilele noastre a fost Dynabook-ul, fabricat de catre Alan Kay, iar mai apoi dezvoltat de XEROX Parc, astfel ca acest prototip in anii 70 a stat la baza de plecare a laptopurilor.

Peste aproximativ 10 ani a aparut modelul Osborne 1, care avea la baza sistemul de operareĀ  CP/M, iar in anul 1983 a fost inventat modelul Compaq Portable, care avea la baza MS-DOS, si care era mai usor de transportat decat Osborne 1.

In anul 1982 apare pe piata modelul GriD Compass, model realizat de catre Bill Moggridge, care a fost primul model de laptop de tip Clamshell, adica laptopul se inchide prin suprapunerea ecranului cu tastatura.

In continuare as vrea sa iti prezint cateva date pe scurt despre televizoare si despre evolutia acestora, pentru ca si televizorul este un dispozitiv care nu lipseste din nici o casa.

Primul televizor electromecanic a fost realizat de catre scotianul John Logie Baird in anul 1926, iar televiziunea a luat nastere cand Baird a transmis semnalul TV de la Londra la Glasgow folosind linia telefonica.

In perioada interbelica televiziunile au intrerupt transmisiunile, cu mici exceptii, care erau in SUA, iar germanii transmiteau din Paris, prin Turnul Eiffel.

Incepand cu anul 1950 televizoarele alb negru au inceput sa fie prezente peste tot in lume, iar din acea perioada au inceput sa apara si televizoarele cu telecomanda. Intre anii 1960 si 1980 televizoarele au inceput sa fie prezente in fiecare casa.

Dupa anul 1980 au inceput sa apara televizoare mult mai performante iar incepand cu anii 1990 au inceput sa apara telefoane cu carcasa din plastic.

Odata cu trecerea timpului si evolutia tehnologiei, au inceput sa apara plasmele si televizoarele LCD.

Ei bine, daca pana acum ti-am prezentat informatii pe scurt despre laptopuri si televizoare, in continuare as vrea sa iti prezint si cateva detalii despre telefoane.

Prima convorbire telefonica la distanta a avut loc in anul 1892, insa primul pas spre inventarea telefoanelor mobile l-a facut celebrul inventator suedez Lars Magnus Ericsson, care si-a instalat telefonul in masina si l-a conectat la reteaua nationala de telefonie.

Ei bine, timpul a trecut, iar in anul 1973 in SUA, Motorola a inventat primul telefon mobil (Motorola Dynatac), iar la sfarsitul anului 1989 tot Motorola a lansat modelul Motorola Microtac.

La inceputul anilor 1990 a aparut pe piata si compania finlandeza Nokia, care pentru mult timp a fost cel mai renumit producator.

In anii 2000 era competitia intre Nokia si Sony Ericsson, insa a aparut pe piata si Siemens, o alta companie care a produs telefoane de succes.

Incepand cu anul 2003, pe piata vin tot mai multi producatori, si anume Samsung, LG, Huawei, iar competitia era din ce in ce mai mare.

De atunci tehnologia a evoluat, iar in prezent am ajuns sa fim dependenti de telefoanele mobile.

Deci, din ceea ce se vede, tot timpul tehnologia a evoluat, insa in ultimele decenii, evolutia sa a fost una pur si simplu incredibila.

Daca iti place arata si altora!


'Esti pasionat de tehnologie?' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.