Ce trebuie sa stii despre motocultoare?

Ce trebuie sa stii despre motocultoare?

0 Shares
0
0
0

Persoanele care intentioneaza sa se apuce de agricultura, in mod evident nu detin prea multe informatii teoretice cu privire la utilajele de care pot avea o foarte mare nevoie.

Exista de exemplu motocultoare si motosape. Ambele tipuri de utilaje sunt deosebit de eficiente, iar acest articol va prezinta informatii utile despre acestea.

Motosapa

In ceea ce priveste motosapa, trebuie mentionat faptul ca aceasta se foloseste cu scopul de a marunti solul, pentru ca acesta sa arate impecabil atunci cand se insamanteaza sau cand se planteaza rasadurile de exemplu.

O motosapa are dezavantajul de a putea fi utilizata doar pe suprafete mici de teren. Cu toate acestea, se bucura de o mare popularitate, pentru ca pe suprafete de maxim 1000 de metri patrati sunt mai eficiente in comparatie cu motocultoarele.

Un alt detaliu foarte important de mentionat este acela ca motosapele sunt usor de intretinut si de manevrat, astfel ca si o femeie poate sa foloseasca un astfel de utilaj atunci cand situatia cere acest lucru.

Motocultor

In ceea ce priveste motocultorul, trebuie facuta precizarea ca un astfel de utilaj este diferit fata de motosapa in primul rand datorita puterii. Un motocultor are puterea mai mare in comparatie cu motosapa, iar acesta este primul lucru pe care trebuie sa il cunosti in ceea ce priveste acest utilaj.

Un alt lucru important de mentionat, este acela ca motosapa poate fi utila pentru suprafete de cel mult 1000 de metri patrati. In ceea ce priveste motocultorul, de la astfel de suprafete acesta incepe sa fie util. Pana pe la 12.000 de metri patrati sau chiar si pana la peste 12.000 de metri patrati, motocultorul reprezinta cea mai buna solutie. Pentru suprafete mai mari de teren exista alte utilaje cum ar fi tractoarele, care lucreaza pamantul cu accesoriile specifice.

Un alt amanunt pe care trebuie sa il cunosti in ceea ce priveste aceste utilaje, este acela ca nu sunt greu te manevrat si greu de utilizat. Deci, nu trebuie sa iti faci griji ca nu te descurci sa manevrezi un motocultor.

Cat despre intretinere, este nevoie sa-i pui utilajului doar ulei transmisie motocultor de calitate, care este mentionat de-asemenea in cartea tehnica a utilajului, trebuie sa-i verifici periodic si cand este necesar sa ii schimbi filtrul de aer si unepro sa ii reglezi ambreiajul. Nici macar nu ai nevoie de cunostinte avansate pentru a ingriji motocultorul sau pentru a-l manevra.

In ceea ce priveste motocultoarele mai trebuie sa facem precizarea ca acesea sunt de mai multe tipuri. De exemplu, exista motocultoare care au o putere mica (putin mai mare totusi in comparatie cu motosapa), si care pot fi utile pentru suprafetele mici de teren.

De regula, puterea acestora este de 3-5 CP. In schimb, exista si motocultoare mai performante, care au puterea cuprinsa de exemplu intre 5 si 7 CP. Acestea de obicei pot fi utilizate pe suprafete de teren mai mari, care au peste 8000 de metri patrati.

Cei care aleg un astfel de motocultor de la Rabota, cu siguranta alaturi de utilaj pot sa opteze si pentru diferite alte accesorii, care sunt menite sa le faca viata mai usoara. Un plug pentru arat este de exemplu un accesoriu util pentru ca folosit alaturi de acest utilaj, contribuie la pregatirea si prelucrarea solului inainte de a fi plantate semintele.

Exista si pluguri pentru scos cartofii care dupa cum si numele da de inteles, se folosesc pentru a scoate cartofii noi, sau pluguri de bilonat, iar in functie de activitatea desfasurata, fiecare poate alege plugul de care considera ca are nevoie.

Pentru o suprafata de teren mai mare, un motocultor profesional reprezinta alegerea cea mai buna. Un asemenea motocultor poate fi utilizat pe un sol care are suprafata de peste 12.000 de metri patrati. Un asemenea utilaj are motorul de regula de ultima generatie, cu 13 CP, si euro 5 benzina.

0 Shares
You May Also Like