Ce trebuie sa stii cand iti cumperi un laptop second hand

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vrei sa iti cumperi un laptop, in primul rand trebuie sa stii cati bani ai la dispozitie, si cati bani iti permiti sa cheltuiesti pentru achizitionarea acestuia, pentru ca de la bani pleaca totul.

Apoi, va trebui sa stii exact ce planuri ai cu echipamentul, si in ce scopuri il vei folosi, pentru ca nu poti cumpara un laptop second hand de generatie veche, sa il folosesti pentru a munci de acasa, sau pentru gamming.

Ei bine, pornind de la aceste aspecte, vei putea sa iti cumperi un laptop second hand, in situatia in care nu vei avea de gand sa folosesti echipamentul foarte mult. Evident, aici ne vom referi doar la un laptop second hand de generatie mai veche.

In situatia in care nu vrei sa cheltuiesti prea multi bani pentru a cumpara un laptop nou, sau unul refurbished, ai putea sa iti indrepti atentia fara probleme spre un laptop second hand i7, care este de generatie noua, si care poate face fata cu success cerintelor tale.

Si daca tot alegi sa iti cumperi un laptop second hand, indiferent ca acesta este i7, sau ca iti indrepti atentia spre un laptop second hand i5, sau spre un model si mai vechi, trebuie sa tii cont de anumite detalii importante.

In primul rand, trebuie sa verifici cat mai bine vizual laptopul, pentru ca acesta sa nu fie zgariat, julit sau sa nu prezinte un grad mare de uzura. In cazul in care echipamentul este in regula din acest punct de vedere, poti sa treci la urmatorul punct.

Urmatorul punct de care trebuie sa tii cont, este verificarea echipamentului si a modului in care acesta ruleaza. Cu siguranta trebuie sa testezi foarte bine echipamentul inainte de a-l cumpara, mai ales ca nu discutam despre un produs nou, sau despre unul refurbished.

Daca produsul se comporta foarte bine, si esti multumit de modul in care functioneaza, cu siguranta trebuie sa te informezi si referitor la certificatul de garantie al acestuia, si va trebui sa il ceri vanzatorului.

Daca iti cumperi un laptop i7 second hand, sunt sanse mari sa beneficiezi de garantie pentru produsul achizitionat, insa in cazul in care iti alegi un laptop second hand de generatie mai veche, atunci sunt sanse mari ca produsul sa nu aiba perioada de garantie.

In aceasta situatie, cu siguranta ar fi mai bine sa te orientezi spre un alt produs, pentru ca in cazul unei posibile defectiuni, costurile reparatiei le vei suporta din buzunarul tau.

Asadar, acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand vrei sa iti cumperi un laptop second hand.

Daca ai o suma de bani mai mare la dispozitie, atunci, mai ales in cazul in care iti doresti un laptop mai performant, poti sa te orientezi spre un model refurbished, sau poti chiar sa iti indrepti atentia si spre un laptop nou.

Sansele ca un produs refurbished sau unul nou sa se strice, sunt mai mici, in comparatie cu sansele de a se defecta un echipament second hand.

0 Shares
You May Also Like
Ce este o priza de curent ?

Ce este o priza de curent ?

Ideea de priza este folosita pentru a se referi la elementul care, intr-o instalatie electrica, are caneluri pentru introducerea pinilor. Este important sa retineti…
Citeste Tot