Parfum de Undrea

Parfum de Undrea

0 Shares
0
0
0

Ce poate fi mai placut in timpul unei luni friguroase, in care gradele din termometre parca au inghetat si ele, refuzand sa mai creasca, decat magia care pluteste in aer la sfarsit de an, mirosul de portocale si de mere caramelizate, aburii si gustul unui vin fiert, copii cu chipurile imbujorate dar pline de zambete, strazile imbracate in decoratiuni Craciun si vesmintele de lumina care picteaza vazduhul.

Frumusetea Craciunului inunda intreaga atmosfera, linistea pe care o gasesti privind la miile de culori si de sclipiri ale podoabelor de fel si fel, care au rasarit peste tot prin magazine, calmul pe care il inspira colindele de pe fundal si toate aromele de prin bucatarii  parca ofera o alta dimensiune spatiului si timpului.

Cine nu isi aminteste de acele zile, in care scoala deja se terminase, iar toate clipele de inaintea Ajunului te gaseau cu nasul lipit de geamul aburit, asteptandu-l pe tata sa vina cu bradul in spate, pentru a il impodobi impreuna cu cei din familie, iar tu, fiind cel mai mic, aveai si anul acela onoarea de a pune varful la final de seara.

Nimic nu intrecea mirosul de coji de portocala imprimat in palme, hainele lejere, patate de ciocolata de la umplutura cozonatului, parul ciufulit si emotiile cu care alegeai fiecare glob, fiecare steluta si fundita cu care urma sa fie decorat bradul

Iti amintesti tu oare cum era cand erai copil si asteptai sarbatoarea, plin de emotii si de inocenta, cum erai mereu in asteptarea batranului tau preferat, care intotdeauna stia ca ai fost cuminte si meriti cele mai frumoase cadouri.

Iti amintesti cum treceau zilele, iar tu te bucurai de toate micile detalii si, fara sa realizezi, poate ca traiai una dintre cele mai frumoase perioade din viata ta, pe care, uneori o regreti si pe care iti doresti sa o fi apreciat mai mult la timpul respectiv.

Era atat de frumos atunci cand, In timp ce in surdina Hrusca iti canta colinde, tu adormeai si incepeai sa visezi la un Craciun ca in filmele preferate de pe Pro TV, iar dimineata, bradul era incarcat de bomboane, iar sub el, stateau frumos aranjate, o multitudine de cadouri pentru tine si pentru toti cei dragi din familie. Nu iti este dor de naivitatea cu care te bucurai ca toti cei din familie au fost cuminti si au primit cadouri?

E greu sa realizezi ca iata, timpul a trecut, iar tu ai inceput sa vezi altfel sarbatoarea Craciunului, ai inceput sa percepi totul cu o alta intensitate, vazand cu alti ochi lumina din brad si mirosind cu mai putina entuziasm, cozonacul din cuptor.

Acum tu esti cel care, in locul obrajilor imbujorati de frig ai mainile obosite de la framantat aluat, tu esti cel care, pentru cei mici, esti eroul care aduce bradul si sprijinul atunci cand pun varful in brad.

Ce a ramas frumos este amintirea, care, cumva, desi timpul a trecut, ajutata de un miros, de un vechi colind sau de un joc de luminite din brad, parca incepe sa aprinda o scanteie, aducand la viata toate sentimentele pe care le-ai avut candva.

Daca ar fi sa existe caodul perfect de Craciun, pentru tine, acela ar fi un parfum, un parfum de Undrea, o esenta magica a copilariei.

0 Shares
You May Also Like