Ce trebuie sa facem inainte de lipoaspiratie?

Ce trebuie sa facem inainte de lipoaspiratie?

0 Shares
0
0
0

Dr Calu ne invata ce trebuie sa facem inainte de o operatie de lipoaspiratie si ne prezinta si operatiunile pe care le va face medicul.

O consultatie la medic de specialitate este imperios esentiala. Acest  medic urmeaza sa  va consulte, sa stabileasca exact in ce zone trebuie aplicat tratamentul, va da un set de analize de facut cat mai complet.

E foarte important ca cu 2 luni inainte de a face operatia sa ramaneti la o greutate constanta, in asa fel incat toate  dietele sau procedurile pentru slabire ar trebui sa fie incercat si sa fie definitivat cu mai multe luni inainte.

Trebuie sa fie evitate unele medicamente cu minim 2 saptamani inainte de a face aceasta operatie: aspirina sau derivatele ce contin acid acetil salicilic, vitamina E, ibuprofenul,  spirulina, si toate cele care cresc riscul de sangerare. Se recomanda si sa evitati alcoolul.

Inainte de a face operatia chirurgul urmeaza sa deseneze zonele unde trebuie facuta lipoaspiratia. Initial, se va  infiltra o cantitate destul de mare de ser fizilogic si de adrenalina diluata, Interventia se va  face cu niste canule speciale cu diametre diferite ce vor fi introduse prin mici incizii; canulele se vor conecta la aspiratoare speciale care vor aspira depozitele de grasimi.

Aceste incizii sunt ulterior suturate sau pot fi lasate asa, tinand cont de preferinta pe care o are chirurgul. Tinand cont  de zonele care sunt tratate se vor aplica mai multe pansamente compresive ce  trebuie sa fie purtate minim o luna dupa operatie.

Este recomandat sa ramaneti in acea  noapte in spital sau in clinica tinand cont de amploarea pe care o are procedura. In general, dupa operatie, in zona care a fost lipoaspirata vor exista si unele echimoze si edeme, si  zona respectiva va fi anesteziate pentru ca toi nervii din acele zone sunt  intinsi. Toate aceste operatiuni sunt normale, si la fel este si un usor discomfort.

Dupa ce se face operatia, timp de o saptmana, veti vedea pe cantar cateva kilograme in plus. Acesta nu este un motiv de panica, pentru ca este absolut normal, deoarece e nevoie de mai mult timp pentru ca lichidul care se  infiltreaza sa fie resorbit. Cei mai multi pacienti pot sa isi reia lucrul dupa 48 ore si iar ctivitatile mai intense in aproximativ o saptamana.

Mai jos va prezentam o lista completa cu instructiunile pe care pacientii ar trebui sa le respecte cu strictete dupa ce fac operatia de lipoaspiratie:

E foarte important sa fie  cineva acasa care sa fie dispus sa  va ajute mai ales in primele doua zile pentru ca in aceasta perioada va fi dificil sa va miscati mult.

Se recomanda sa va miscati cat mai mult si atunci cand  sunteti in pat e bine sa va miscati picioarele des. Recomandarea ar fi sa tineti picioarele ridicate pe o  perna. Evitati sa incrucisati picioarele picioarele-aceasta miscare creste riscul de aparitie a trombozelor.

Inspirati cat mai adanc si cat de des puteti pentru a va oxigena astfel plamanii.

Va recomandam sa incepeti cu  alimentatie usoara, si  ulterior sa reveniti in mod progresiv la alimentatia normala.

Se recomanda sa evitati efortul fizic in exces pentru primele 3 saptamani dupa operatie.

0 Shares
You May Also Like