Alegerea unei masini in functie de tara si zona geografica

0 Shares
0
0
0

Trebuie sa alegeti in primul rand o masina care sa va indeplineasca cerintele.

Daca nu puteti sa conduceti o masina cu transmisie manuala (stick-shift), verificati daca masina dvs. de inchiriat, este echipata cu o transmisie automata. Autoturismele de inchiriat in majoritatea tarilor din America de Nord si Australia, precum si in unele parti din Asia de Est, in mod normal, vin cu transmisii automate.

Masinile ce se pot Inchiria in restul lumii, in special in Europa, Africa si America de Sud, vor veni de obicei cu transmisii manuale, iar inchirierea unei masini in aceste regiuni cu o transmisie automata este mult mai scumpa. Pentru inchirieri auto Bucuresti, intra pe Cezarautorent.ro.

Verificati daca exista loc pentru toti pasagerii si bagajele pe care le veti purta. Este posibil ca masina sa nu fie modelul exact pe care l-ati rezervat, iar spatiul de incarcare (portbagajul) poate varia.

Daca veti calatori pe sosele neasfaltate / pietruite, va recomandam sa luati in considerare o masina rezistenta sau cu tractiune integrala, adica 4×4. De asemenea, daca doriti sa conduceti in conditii de lux, va recomandam o limuzina spatioasa, care beneficiaza de toate gadget-urile de care ati putea avea nevoie.

Daca calatoriti in regiuni cu vreme de iarna aspra, cum ar fi cea mai mare parte a Canadei, Alaska sau tarile nordice, puteti fi obligat prin lege sa inchiriati un autovehicul cu anvelope de zapada(de iarna). Agentiile de inchiriere auto vor percepe, in general, o taxa suplimentara pe zi, pentru un vehicul cu anvelope de zapada.

Cele mai multe agentii de inchiriere de masini, va pot inchiria un sistem de navigatie GPS  preincarcat cu harti, pentru orasul si regiunea respectiva. Uneori, sistemul este deja integrat in masina iar alteori va vor oferi o unitate portabila care sa se ataseze la tabloul de bord.

Navigarea GPS atunci cand conduceti intr-un oras nou, va poate economisi o cantitate considerabila de timp si combustibil, prin studierea hartilor in timp ce incercati sa planificati traseele ideale. Verificati cu atentie pretul, deoarece inchirierea unor sisteme de navigatie GPS pentru o saptamana, poate costa uneori la fel de mult ca si cand ati cumpara unul.

Societatile de rent a car, inchiriaza deseori si scaune pentru copii sau scaune de rapel. Asigurati-va ca scaunul pe care il aveti se va atasa la masina pe care o inchiriati si ca respecta standardele locale relevante.

Cele mai multe tari industrializate aleg colectarea electronica a taxei de trecere (ETC) si inlocuiesc punctele de taxare traditionale cu porturile de taxare care citesc transponderele si placutele de inmatriculare, de pe vehiculele care trec. Unele agentii de rent a car includ transpondere in toata flota lor; Altele le inchiriaza la sediu.

Daca nu faceti aranjamente adecvate in avans cu agentia de inchiriere a autoturismelor pentru inchirierea unui transponder, masina de inchiriat va fi cel mai probabil amendata de catre operatorul rutier de taxare si agentia de inchiriere a autoturismelor va transmite amenda pe cardul dvs. de credit, impreuna cu o taxa de comoditate.

 

0 Shares
You May Also Like