Ce este un laptop refurbished?

Ce este un laptop refurbished?

0 Shares
0
0
0

Probabil foarte multi dintre voi ati auzit de laptop refurbished, dar nu stiti exact ce inseamna.

Ce este un laptop refurbished?  Din pacate pentru noi, nu avem o definitie oficiala pentru cuvantul  „refurbished”. Insa neoficial,acest termen are mai multe traduceri si anume: remanufacturate, reconditionare, refacere, resigilare. Toate acestea de fapt  au acelasi inteles, doar ca  unele laptopuri sunt mai „refurbished” decat altele.

In mod normal, acest tip de laptop are reinstalat sistemul de operare, a fost formatat total, curățat fizic, și  teast astfel incat să functioneze in parametrii normali.

Laptopurile refurbished au aparut relativ tarziu pe piata romaneasca si tocmai din acest motiv notiunea de laptop refurbished este mai putin cunoscuta dar  in ultimul timp vanzarile acestor produse au inceput sa creasca in mod considerabil.

De ce ? Motivul este simplu, laptopurile second hand nu prezinta garantie, nu au aceiasi calitate si nu poti sa stii exact ce defecte au sau daca au fost reparate deoarece vanzatorul nu o sa iti spuna mai ales daca este persoana fizica pentru ca stie ca atunci o sa. ramana cu produsul nevandut.

Preturile pentru laptopurile noi sunt destul de mari pentru cele care nu sunt fabricate de o firma de renume, iar cele de marca au preturi piperate. Atunci, in cazul in care vreti sa va achizitionati un astfel de produs ar trebui sa va ganditi mai mult la un laptop refurbished.

Dupa cum va spuneam mai sus, aceste laptopuri sunt produse de marca, ele fiind achizitionate in sistem de leasing de catre marile companii iar apoi returnate producatorilor la sfarsitul perioadei de leasing.Aceste laptopuri sunt de  marca si sunt calitativ mult superioare celor second hand sau celor noi care nu sunt de marca, si sunt egale calitativ sau chiar superioare produselor noi de marca.

Chiar si perioada de garantie pentru acest tip de laptopuri este una foarte buna, ele avand garantia pe aceiasi perioada ca si cele noi sau pe o perioada mai indelungata de timp, altele au garantie pe viata.

Raportul calitate-pret este unul excelent pentru laptopurile refurbished din cauza faptului ca poti sa iti cumperi un produs de o calitate superioara , testat de specialisti, la un pret mult mai mic decat al unui produs nou, ceea ce te poate ajuta sa faci unele economii, si sa ai si un produs de calitate.

Aceste laptopuri se pot cumpara prin diferite metode. Se pot vedea si testa personal in magazinele de specialitate, acolo vezi si urmele de uzura daca e cazul, sau poti sa il comanzi de pe internet in timp ce esti in pat si te uiti la tv.

Deci daca ar fi sa imi cumpar in viitorul apropiat un laptop, cu siguranta as opta pentru un model de laptop refurbished, deoarece are foarte multe avantaje fata de produsele noi si enorm de multe avantaje fata de cele second hand.

Eu cred ca in viitorul nu prea indepartat, tot mai multa lume o sa isi doreasca sa cumpere aceste laptopuri deoarece au foarte multe avantaje, si cel mai important lucru, pot sa faca si unele mici economii.

0 Shares
You May Also Like