Cat costa achizitionarea unei biciclete pentru copii ?

0 Shares
0
0
0

Cat costa achizitionarea unei biciclete pentru copii

Inainte de a scoate bicicleta pentru copii din garaj, trebuie sa tii cont de cateva lucruri importante.

Mersul pe bicicleta este un mod distractiv de a obtine exercitii fizice si de a petrece mai mult timp cu familia si prietenii. Copiii au tendinta de a merge cu bicicleta lor foarte mult, in special in timpul lunilor calde.

Este foarte important ca toti copiii inainte sa se urce pentru prima data pe o bicicleta sa fie informati despre diferite reguli de siguranta astfel incat sa poata evita orice accident. Prin urmare tinand cont de aceste reguli te poti distra pe bicicleta si sa fi si in siguranta.

Primul pas in alegerea bicicletei este obtinerea marimii potrivite. Ea trebuie sa fie strict corelata cu varsta, greutatea si inaltimea acestuia. De asemena trebuie sa ti cont si de componentele bicicletei, cum ar fi: cadrul, furca, suspensiile, ghidonul, tija de ghidon si franele. Acestea sunt unele dintre cele mai importante aspecte de care un parinte trebuie sa tina cont la achizitionarea unei biciclete copii.

Cele mai importante parti mecanice la o bicicleta sunt franele. Cu siguranta doriti ca copilul dumneavoastra sa aiba control maxim asupra bicicletei. De obicei, bicicletele pentru copii, au fie frane coaster (frane pe roata din spate, care se cupleaza cand copilul pedaleaza inapoi) fie frane de mana.

In ceea ce priveste siguranta copiilor atunci cand incep sa foloseasca o bicicleta, casca este un accesoriu care trebuie purtat in orice moment. Pe langa casaca, la inceput ar fi bine sa poarte si cotiere si nu in ultimul rand roti ajutatoare. Pentru a fi usor observati ideal ar fi sa poarte culori luminoase sau, de ce nu, vesta reflectorizanta.

Pe o bicicleta, copiii pot invata si experimenta, in acelasi timp, multe lucruri cum ar fi legile inertiei , pedalarea, directia, franarea si mentinerea echilibrului.

Copiii cu varsta cuprinsa intre 4 si 8 ani au daja dezvoltata coordonarea fizica, agilitatea si echilibru. Insa uni copii nu dezvolta aceste abilitati pana cand nu au 10 ani sau poate chiar mai mult. Este nevoie de multa rabdare din partea parintilor.

Interesul si disponibilitatea de a invata sa mearga pe o bicicleta se manifesta mult mai repede atunci cand prietenii copilului folosesc deja o bicicleta.

Dimensiunea unei biciclete pentru copii este determinata de diametrul rotilor si nu de inaltimea scaunului sau a cadrului asa cum este cazul in randul bicicletelor pentru adulti. Primul pas in alegerea unei biciclete pentru copii este obtinerea marimii potrivite.

Diametrul rotilor la bicicletele pentru copii este de 12’’, 16’’, 20’’ si 24’’, totul depinde de inaltimea copiilor. Copilul ar trebui sa se poata urca sau da jos de pe bicicleta foarte usor si confortabil. Cand este pe bicicleta, copilul nu ar trebui sa loveasca ghidonul cu genunchii dar nici sa-i stea piciorul mult prea intins.

La bicicletele pentru copii nu veti gasi aceasi calitate ca si la cele pentru adulti si sa nu fiti surprinsi daca gasiti o bicicleta pentru copii care cantareste mai mult decat bicicleta voastra. Bicicletele mai grele cu siguranta vor fi mai ieftine. Acestea sunt, probabil, realizate din otel iar bicicletele mai usoare sunt realizate din aliaje.

0 Shares
You May Also Like