Afectiuni urologice pe care trebuie sa le identifici din timp pentru a le trata

Afectiuni urologice pe care trebuie sa le identifici din timp pentru a le trata

0 Shares
0
0
0

Unul dintre principalele deziderate sau dorinte pe care un om le poate creiona de-a lungul vietii este sanatatea. Desi nu toata lumea este constienta de propria stare de sanatate si de importanta acesteia pentru desfasurarea armonioasa a tuturor activitatilor, chiar si cea mai mica raceala poate crea un disconfort major. Din acest motiv, toti mai multi medici specialisti fac apel la importanta conduitei preventive in vederea identificarii problemelor medicale. Informarea din surse corecte joaca un rol major si pentru a oferi pacientilor informatiile de care au nevoie, acest articol isi propune sa faca o scurta trecere in revista a afectiunilor urologice si implicit, sa orienteze oamenii spre o clinica de urologie Mures, una dintre cele mai performante locatii din tara pentru tratarea unor astfel de boli.

Afectiuni urologice des intalnite la pacienti

Cu siguranta ai auzit cel putin o cunostinta ca a suferit de infectie urinara, incontinenta sau calculi renali. Toate aceste afectiuni sunt de natura urologica si afecteaza buna functionare a aparatului urinar. In fapt, infectiile tractului urinar sunt generate de o serie de bacterii care populeaza mai multe zone specifice, de la rinichi si uretra si pana la vezica urinara. Modul de raspandire a bolii se poate accelera daca aceasta nu este identificata la timp, inmultirea bacteriilor dar si migratia acestora in zona superioara fiind asociata cu diferite simptome.

Incontinenta urinara este asociata de catre foarte multi specialisti cu o slabire a functiilor vezicii urinare care produce pierderi ce nu sunt voluntare de urina. Se intalneste atat la barbati cat si la femei si poate fi generata atat temporar (de catre consmul unor lichide sau alimente cu efect diuretic), dar si persistent (unele cauze fiind reprezentate de slabirea muschilor de la nivelul vezicii, menopauza sau chiar o greutate mult prea mare).

In acelasi timp, nu putem sa omitem nici calculii renali din discutie, acestia mai fiind asociati popular cu denumirea „pietre la rinichi”. Formandu-se la nivelul rinichilor, acesti calculi au dimensiuni variate si sunt generati de depozitarea in timp a unor saruri. Eliminarea calculilor poate fi dureroasa si de cele mai multe ori, extragerea lor este o solutie optima generata dupa un consult de specialitate. Complicatiile produse de calculii renali sunt extrem de periculoase pentru pacient, mai ales cand acestia sunt de mari dimensiuni. Mobilitatea calculilor catre vezica urinara poate produce disconfort si presiune suplimentara in timpul urinarii sau chiar o densitate mai mare a acestora.

Ajutor de specialitate si consult urologic

Este indicat ca orice demers medical pe care doriti sa il intreprindeti sa fie unul anual, iar consultul urologic nu trebuie sa faca nota discondanta in acest. Astfel, pentru a maximiza starea de sanatate a tractului urinar trebuie sa identificati la timp anumite afectiuni, sa va informati despre acestea si ulterior, sa mergeti la o clinica de urologie Mures pentru investigatii suplimentare. Nu incercati sa urmati un tratament recomandat in mediul online fara un aviz medical. Fiecare organism este unic in felul sau si prin urmare, pentru permanentiza o stare de bine, este vital ca fiecare schema de tratament urmata sa fie cea corespunzatoare.

0 Shares
You May Also Like