Tipuri de panou de comanda pompa submersibila

Tipuri de panou de comanda pompa submersibila

0 Shares
0
0
0

Pompele submersibile fie vin echipate din fabrica direct cu asemenea condensatoare, fie este neaparat nevoie sa achizitionam si un panou de comanda pompa submersibila.

La ce foloseste un panou de comanda pompa submersibila?

Rolul unui panou de comanda pompa submersibila este acela de a ajuta la pornirea acesteia. In mod normal, atunci cand pompa este pusa in functiune, ea are nevoie de mai multa putere decat foloseste in mod obisnuit pentru functioare.  Aici apare utilitatea acestui panou de comanda pentru pompa submersibila. Ca sa folosim termeni populari, ii da acel “zvac” necesar pornirii.

In ceea ce urmeaza o sa detaliem caracteristicile panourilor monofazate, cele care se potrivesc gospodariilor sau instalatiilor electrice care nu au fost prevazute cu curent trifazic.

Exista si panouri special concepute pentru alimentare trifazica, insa acestea or sa fie subiectul altui articol.

Care sunt caracteristicile unui panou de comanda pompa submersibila?

Exista mai multe tipuri de panouri de comanda pentru pompe, departajate de puterea la care pot ajunge. Practic, in functie de puterea pompei care urmeaza sa fie legata la panou, se alege si tipul necesar de panou de comanda pompa submersibila.

Astfel, departajam patru tipuri de panouri de comanda astfel:

  • panou de comanda pompa submersibila 750 W, protectie termica cu resetare manuala 6A, capacitate condensator 30, putere 0,75 kw, nivel de protectie: IP 44
  • panou de comanda pompa submersibila 1100 W, protectie termica cu resetare manuala 8A capacitate condensator 40, putere 1.1 kw, nivel de protectie: IP 44
  • panou de comanda pompa submersibila 1500 W, protectie termica cu resetare manuala 12 A capacitate condensator 55, putere 1,5 kw, nivel de protectie: IP 56
  • panou de comanda pompa submersibila 2200 W protectie termica cu resetare manuala 13A capacitate condensator 70, putere 2,2 kw, nivel de protectie: IP 44

Toate cele 4 tipuri suporta o tensiune de alimentare de 230V, carcasa din ABS, buton de pornire si oprire si au 4 fire care merg in tablou. De asemenea, toate beneficiaza de schema de conexiune si de iesire dubla pentru cabluri, cu sustinere.

Panourile de comanda sunt necesare si importante. Instalatorul dumneavoastra sau personalul din magazinul de specialitate de unde achizitionati pompa va vor recomanda, cu siguranta, in cazul in care pompa nu are unul integrat, si un panou de comanda pompa submersibila. Este indispensabil bunei functionari a acesteia si protejeaza de fluctuatiile de tensiune aparute pe retea.

Pentru alegerea pompei trebuie sa aveti in vedere dimensiunea fantanii, a putului, adancimea la care aveti luciul apei si nevoia de debit. In functie de aceste caracteristici, alegeti o pompa de la un magazin specializat care sa va poata da toate detaliile tehnice precum si garantia produsului. Este foarte important ca atunci cand cumparati asemenea produse sa beneficiati de toate facilitatile si de cel mai bun sfat in alegerea facuta. Aceste produse sunt de foarte buna calitate si folosite in conformitate cu specificatiile lor (folosite corect), pot avea o durata de viata foarte lunga, care genereaza astfel o economie a costurilor cu instalatia de apa.

0 Shares
You May Also Like