Ce avantaje are centrala Biodom 30 pe peleti?

Ce avantaje are centrala Biodom 30 pe peleti?

Share Button

Producerea agentului termic, dincolo de sistemul centralizat uzual, implica folosirea centralelor temice in acest sens. Centralele termice pe peleti au inceput sa fie din ce in ce mai cautate si utilizate, fiind o alternativa la fel de buna ca si celelalte tipuri de centrale termice, in ceea ce priveste producerea agentului termic.

Deoarece exista o multitudine de astfel de produse pe piata de profil, este destul de greu sa facem o selectie in ceea ce priveste tipul centralei termice folosite pentru incalzire. De aceea, astazi incercam sa discutam despre avantajele pe care le poate aveam centrala Biodom 30 pe peleti, pentru a vedea daca aceste produs este sau nu ceea ce cautam.

Astfel, centrala Biodom 30 pe peleti sau cazanul pe peleti Biodom, asa cum mai este cunoscuta aceasta, este un sistem de incalzire centralizata care foloseste peletii ca fiind combustibilul necesar functionarii si producerii agentului termic.

Astfel, puterea termica oferita de catre acest model de centrala termica este cuprinsa in intervalul 8-30 KW, puterea maxima fiind de 30,6 KW. Acest tip de centrala termica ofera un randament maxim datorita automatizarii complete a procesului de ardere, oferindu-ne astfel o alternativa eficienta la sistemul obisnuit, centralizat, de incalzire.

Aceasta centrala Biodom 30 pe peleti este prietenoasa cu mediul, deoarece combustibilul folosit este neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, si mai mult decat orice, este un combustibil natural.

Acest aspect poate este pentru multe persoane nesemnificativ, insa aceasta problematica a emisiilor de dioxid de carbon devine pe zi ce trece mai actuala, lucru care face ca majoritatea produselor de incalzire sa se incadreze in categoria environement friendly. In acest fel putem proteja si mediul inconjurator de eventualele noxe emise, dar ne putem bucura si de eficienta maxima in ceea ce priveste incalzirea locuintelor noastre.

Dincolo de acestea, centrala Biodom 30 pe peleti prezinta avantajul de a fi usor de intretinut si manevrat, deoarece nu necesita cunostinte de specialitate pentru a-i monitoriza modul de functionare. Intretinerea este facila, iar intretinerea se poate face periodic, pentru a asigura functionarea in siguranta a produsului.

Deoarece vorbim despre un produs automatizat, tot ceea ce avem de facut este sa setam intervalul de temperatura dorit, pentru ca procesele ce determina incalzirea sa fie realizate. Astfel, ulterior programarii, aprinderea focului si reglarea intensitatii flacarii se face in mod automatizat, produsul fiind gandit sa lucreze fara a fi nevoie de mai multe interventii.

Programarea temperaturii se poate face cu ajutorul panoului de control, care de asemenea permite o utilizare facila, intuitiva.

Cazanele pe peleti par a fi din ce in ce mai dorite de catre utilizatori, si este de inteles de ce se intampla acest lucru. Discutand cu specialistii in domeniu, precum cei de la www.shop-einstal.ro, am inteles ca aceste modele de centrale termice sunt dorite deopotriva atat in mediul rural cat si in mediul urban, utilizatorii fiind cuceriti de modul de functionare, de usurinta monitorizarii arderii si de randamentul dat de catre acest tip de produse, care mai si folosesc pe deasupra combustibil cat se poate de natural.

 

Daca iti place arata si altora!


'Ce avantaje are centrala Biodom 30 pe peleti?' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.